Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητρετώδης-Κούκλατζης: Τι λάθη κάναμε και μας συνέλαβαν οι Τούρκοι

Μητρετώδης-Κούκλατζης: Τι λάθη κάναμε και μας συνέλαβαν οι Τούρκοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγγελος Μητρετώδης, Δημήτρης Κουκλατζής, Έβρος, Ελληνικός Στρατός, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Τη θεωρία του λάθους υποστήριξαν ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης, στην κατάθεσή τους στον Γενικό Επιθεωρητή Στρατού.

Οι δυο στρατιωτικοί κλήθηκαν, όπως αποκαλύπτει η Real News, 14 ημέρες μετά την απελευθέρωσή τους από τις φυλακές της Αδριανούπολης να δώσουν απαντήσεις για το τι έγινε στον Έβρο την ημέρα της σύλληψης τους.

«Εντοπίσαμε με τον λοχία ίχνη στο χιόνι. Αποφασίσαμε να τα ακολουθήσουμε πιστεύοντας, ότι πρόκειται για ίχνη μεταναστών», φέρεται να υποστήριξε ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης.

Οι δυο στρατιωτικοί υποστήριξαν ότι είδαν κι άλλα ίχνη που έκαναν την αρχική εκτίμησή τους βεβαιότητα έως ότου, απορροφημένοι από τα σημάδια που ακολουθούσαν άκουσαν ξαφνικά «ΑΛΤ».

Ο ανθυπολοχαγός σηκώνοντας τον κεφάλι είδε, όπως είπε, δύο Τούρκους στρατιώτες να τον σημαδεύουν.

«Γιατί δεν οπισθοχωρήσατε άμεσα όπως γίνετε σε αυτές τις περιπτώσεις;», ρώτησε ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού, με τον Άγγελο Μητρετώδη να του απαντά:

«Αποφάσισα να μην οπισθοχωρήσω άμεσα γιατί δεν γνώριζα εάν ο λοχίας Κούκλατζης μπορούσε να με ακολουθήσει».

Σε ανάλογα περιστατικά στο Έβρο είναι σύνηθες λένε όσοι έχουν υπηρετήσει εκεί να φέρουν στην εξάρτησή τους όσοι κάνουν περιπολία δύο χειροβομβίδες.

Απειλούν να τραβήξουν την περόνη από τη μία και συνήθως οι δύο πλευρές ακολουθούν αμοιβαία οπισθοχώρηση.

Με την κατάθεση των δύο στρατιωτικών κλείνει η διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε διατάξει το ΓΕΕΘΑ.

Ωστόσο, το πρώτο πόρισμα του ΓΕΣ προς το ΓΕΕΘΑ επιστράφηκε ως επιεικώς απαράδεκτο με την επισήμανση να απαντηθούν 40 ερωτήματα, μεταξύ των οποίων:

Είχαν ληφθεί επιπλέον μέτρα ασφαλείας λόγω της έντασης στο Αιγαίο;

Μετά από πόσες ώρες έγινε αντιληπτή η απουσία των δύο στρατιωτικών;

Γιατί η ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας έγινε μετά τις 15.00, ενώ η περιπολία είχε ξεκινήσει μεταξύ 10.30 με 11.00 το πρωί;

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Real News το τέταρτο Σώμα Στρατού, είχε προειδοποιήσει για «παρουσίες» που δεν είχαν σχέση με τούρκικές μονάδες ή ασκήσεις από την πλευρά της γειτονικής χώρας.

Σχετικά άρθρα