Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έρχονται προσλήψεις 15.000 ατόμων – Ποιους αφορά

Έρχονται προσλήψεις 15.000 ατόμων – Ποιους αφορά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εργασία, Προσλήψεις, Υπουργείο Εργασίας,

Στα σκαριά είναι χιλιάδες προσλήψεις αφού μεγάλο πρόγραμμα απασχόλησης πτυχιούχων νέων στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, με υψηλές αμοιβές και επιδότηση ενσήμων ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας με σκοπό την ανάσχεση του brain drain.

Το πρόγραμμα προανήγγειλε με δηλώσεις της η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, τονίζοντας πως συνολικά θα αφορά 15.000 νέους επιστήμονες οι οποίοι θα εργαστούν στο Δημόσιο, ή σε επιχειρήσεις, με αμοιβές σημαντικά ανώτερες του κατώτατου μισθού, ώστε να έχουν κίνητρο να παραμείνουν στη χώρα και να μην αναζητήσουν κάποια επαγγελματική ευκαιρία στο εξωτερικό.

Το πρώτο σκέλος του προγράμματος,σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αγγελικής Μαρίνου στο insider.gr, θα αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, 5.500 θέσεις εργασίας στο Δημόσιο.

Οι όροι και η διαδικασία των προσλήψεων δεν είναι ακόμη γνωστές, όμως οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα είναι εκτός διαγωνισμού ΑΣΕΠ, αλλά μέσω αιτήσεων στον ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με εισήγηση του ΟΑΕΔ προς το υπουργείο Εργασίας, το νέο πακέτο προσλήψεων αφορά 5.500 ανέργους ηλικίας από 22 έως 29 ετών, με σκοπό την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας στο Δημόσιο, για χρονικό διάστημα 12 μηνών, μέσω της τοποθέτησής τους σε υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς.

Η τελική κατανομή θα γίνει με βάση τις αιτήσεις με τις κενές θέσεις που θα πρέπει να υποβάλλουν στον ΟΑΕΔ οι φορείς που ενδιαφέρονται να προσλάβουν τους πτυχιούχους ανέργους.

Εκτιμάται πως ένας μεγάλος αριθμός των νέων που θα επιλεγούν θα τοποθετηθεί σε δομές του υπουργείου Υγείας, στα ασφαλιστικά ταμεία και σε φορείς εποπτείας των υπουργείων Εργασίας, Μεταφορών και Υποδομών, Δικαιοσύνης και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αντίθετα οι δήμοι θα μείνουν εκτός του νέου προγράμματος, καθώς εντάσσονται στο άλλο μεγάλο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

Σχετικά άρθρα