Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Να κηρυχθεί η Ύδρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητάει η Ρένα Δούρου

Να κηρυχθεί η Ύδρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητάει η Ρένα Δούρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΗ, Πάνος Καμμένος, Περιφέρεια Αττικής, Ρένα Δούρου, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Ύδρα,

Να κηρυχθεί η Ύδρα, που παραμένει χωρίς ρεύμα και νερό από τα ξημερώματα Κυριακής, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εισηγήθηκε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Η Περιφερειάρχης πήρε αυτή την απόφαση για αίτημα κήρυξης εκτάκτου ανάγκης προς τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με το Γενικό Σχέδιο Ξενοκράτης, ΚΥΑ 1299/2003 (ΦΕΚ Β 423), επειδή η καταστροφή οφείλεται σε τεχνολογικό συμβάν, οι επιπτώσεις του οποίου έχουν άμεση επίδραση σε ζωτικά αγαθά του συνόλου των πολιτών όπως η ύδρευση, ο ηλεκτρισμός και οι επικοινωνίες και ο Δήμος αδυνατεί να ανταπεξέλθει μόνος του με ίδια μέσα στην κατάσταση αυτή.

Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα υδροδότησης η υδροφόρα ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ του Πολεμικού Ναυτικού, καταπλέει στο νησί.

Η υδροφόρα διατέθηκε κατόπιν εντολής του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου και μετά από αίτημα της Περιφέρειας Αττικής.

Το πρόβλημα στο νησί παραμένει καθώς οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Ύδρας ζουν στο σκοτάδι και χωρίς νερό από τα ξημερώματα της Κυριακής.

Νωρίτερα ο ΔΕΔΔΗΕ με αφορμή την ολική διακοπή ηλεκτροδότησης στο νησί διευκρίνισε ότι συνεχίζει τις προσπάθειες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανηλεκτροδότηση του νησιού.

Ο ΔΕΔΔΗΕ, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, προχώρησε αμέσως μετά τη διακοπή στην επιθεώρηση του Δικτύου από τον Υποσταθμό Κρανιδίου μέχρι τη Θερμησία (συνολικού μήκους περίπου 25 χλμ) καθώς και των υποβρύχιων διασυνδέσεων του νησιού, ενώ τα συνεργεία του επιθεώρησαν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες –καθώς απαγορεύεται η χρήση οχήματος– το Δίκτυο της Ύδρας.

Ταυτόχρονα έχουν ληφθεί μέτρα για την άμεση μεταφορά Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών, προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθεί το νησί σε περίπτωση που η αποκατάσταση της βλάβης αποδειχθεί χρονοβόρα.

Σχετικά άρθρα