Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκοι ψαράδες ισχυρίζονται ότι τους παρενόχλησαν Έλληνες λιμενικοί και στρατιώτες

Τούρκοι ψαράδες ισχυρίζονται ότι τους παρενόχλησαν Έλληνες λιμενικοί και στρατιώτες

Τούρκοι ψαράδες ισχυρίστηκαν ότι παρενοχλήθηκαν από Έλληνες στρατιώτες τόσο φραστικά όσο και σωματικά όταν πήγαν για ψάρεμα με τη βάρκα τους ανοιχτά της Σάμου σε διεθνή ύδατα, όπως αναμεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ).

Οι ψαράδες οι οποίοι κατέγραψαν με τη κάμερα του κινητού τους το επεισόδιο, ισχυρίζονται ότι οι Έλληνες στρατιώτες τους παρενόχλησαν με όπλο.

Επίσης ισχυρίζονται ότι βρίσκονταν σε διεθνή ύδατα, έξι ναυτικά μίλια από τη Σάμο και 4 από το Γαϊδουρονήσι όταν τους πλησίασε η ελληνική ακτοφυλακή στην οποία βρίσκονταν στρατιώτες και τους σημάδεψαν με το όπλο τους.

Σύμφωνα με τους ψαράδες, άρχισαν να καταγράφουν με την κάμερα του κινητού τους και πως μόλις το κατάλαβε ο Έλληνας στρατιώτες κατέβασε το όπλο.

Λένε ότι για να δείξουν πως δεν βρίσκονταν σε απαγορευμένη περιοχή έδειξαν και τη συσκευή στο σκάφος τους που δείχνει τις συντεταγμένες.

Ισχυρίζονται ότι επί μία ώρα οι Έλληνες στρατιώτες τους παρενοχλούσαν φραστικά και με χειρονομίες.

Άλλος ψαράς που έριξε τα δίχτυά του στην ίδια περιοχή δέχτηκε πλαστική σφαίρα από το σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής με αποτέλεσμα να σπάσει το τζάμι στο σκάφος του.

Σχετικά άρθρα