Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πλεόνασμα 1,5 δισ. ευρώ στον ΕΦΚΑ «βλέπει» ο Πετρόπουλος

Πλεόνασμα 1,5 δισ. ευρώ στον ΕΦΚΑ «βλέπει» ο Πετρόπουλος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αναστάσιος Πετρόπουλος, Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ),

Κοντά στο 1,5 δισ. ευρώ αναμένεται να κλείσει το ετήσιο πλεόνασμα του ΕΦΚΑ, όπως εκτίμησε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος.

Μέχρι τον Ιούλιο, το πλεόνασμα άγγιζε τα 650 εκατ. ευρώ, υπερβαίνοντας τους στόχους του προϋπολογισμού. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλου, η πορεία των εσόδων επιτρέπει την επανεξέταση της εφαρμογής του μέτρου για τη μείωση των συντάξεων.

Παράλληλα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ αφήνει περιθώριο για την υλοποίηση τόσο φορολογικών, όσο και αναπτυξιακών παρεμβάσεων.

Γνωστοποίησε δε, πως αυξήσεις εσόδων καταγράφονται τόσο από τις εισφορές των μισθωτών όσο και από τις ρυθμίσεις για τις οφειλές.

«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση εξετάζουν τα αποτελέσματα αυτά, σε μία κατεύθυνση ώστε όχι μόνο να μην επέλθει η μείωση των συντάξεων, αλλά και να δοθεί ώθηση στην οικονομία, με στήριξη των ασθενέστερων» τόνισε, μεταξύ άλλων.

«Ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2019 θα δείξει την εικόνα του μέλλοντος, μία νέα εποχή με επιδόσεις θετικές για τον λαό και την οικονομία» έσπευσε να προσθέσει.

Όσον αφορά τις κατηγορίες περί ψηφοθηρικών μέτρων, ο κ. Πετρόπουλος ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει σκοπός ό,τι καταφέρνουμε να το ξοδεύουμε με τρόπο ψηφοθηρικό».

Και συνέχισε: «Αυτό έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τώρα τέλειωσε. Μια κυβέρνηση σαν την δική μας δεν πρόκειται να το κάνει ποτέ. Θα είναι μέτρα και στοχεύσεις παραγωγικές και αποδοτικές για τον λαό».

Σχετικά άρθρα