Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διπλές συντάξεις θα καταβληθούν τη Δευτέρα σε πυρόπληκτους συνταξιούχους

Διπλές συντάξεις θα καταβληθούν τη Δευτέρα σε πυρόπληκτους συνταξιούχους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), Οικονομική Βοήθεια, Οικονομική Ενίσχυση, Συντάξεις, Συνταξιούχοι, Φωτιά Μάτι Αττικής - Όλο το ρεπορτάζ της φονικής πυρκαγιάς,

Την Δευτέρα 20 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ, ΕΤΕΑΕΠ, ΜΤΠΥ) η νέα καταβολή οικονομικής ενίσχυσης για τους συνταξιούχους πυρόπληκτους, που θα λάβουν διπλές συντάξεις.

Συγκεκριμένα θα καταβληθούν 269 διπλές συντάξεις, κύριες επικουρικες και μερισματα, συνολικού ύψους 397.359,28 ευρώ σε δικαιούχους συνταξιούχους με κύρια κατοικία στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Αττική στις 23 Ιουλίου 2018.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Αυγούστου είχαν καταβληθεί ακόμη 399 διπλές συντάξεις και μερίσματα, ύψους 541.638,76 ευρώ, σε συνταξιούχους με κύρια κατοικία στις πληγείσες περιοχές.

Η διαδικασία καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ίσης με το μεικτό χρηματικό ποσό δύο μηνιαίων συντάξεων, συνεχίζεται με την υποβολή αιτήσεων για τις λοιπές κατηγορίες των δικαιούχων (συνταξιούχοι που έχουν δευτερεύουσα κατοικία ή φιλοξενούνται, κατά την έννοια της φορολογίας εισοδήματος, σε κατοικία στις πληγείσες περιοχές ή υπέστησαν βαρύ τραυματισμό λόγω των καταστροφών).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Κυβέρνησης, προκειμένου να ενημερωθούν για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά: https://government.gov.gr/metra-stirixis-apetoumena-dikeologitika/#1532960558980-0f37a718-7988

Για τη διευκόλυνση των συνταξιούχων:

α) δίνεται η δυνατότητα της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων, μέσω της ιστοσελίδας του ΕΦΚΑ:

β) παρέχεται ενημέρωση κατά απόλυτη προτεραιότητα από το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΦΚΑ (1555) στους πυρόπληκτους.

Σχετικά άρθρα