Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι εθελοντές πυροσβέστες διαψεύδουν νέα ψευδή είδηση που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ: «Δεν μας άφησαν νηστικούς»

Οι εθελοντές πυροσβέστες διαψεύδουν νέα ψευδή είδηση που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ: «Δεν μας άφησαν νηστικούς»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ελεος με τα ψέμματα αφού οι εθελοντές πυροσβέστες διαψεύδουν πως έμειναν νηστικοί στις μάχες που έδιναν στις πυρκαγιές στη Ραφήνα και το Μάτι.

Πιο συγκεκριμένα, πολλές καταγγελίες και αμφιλεγόμενα ρεπορτάζ έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, καθώς την επικαιρότητα μονοπωλεί η ανείπωτη τραγωδία από τις φωτιές.

Ανάμεσα σε αυτά τα δημοσιεύματα ήταν και εκείνο του ΣΚΑΪ στο οποίο ο φερόμενος ως εκπρόσωπος των Εθελοντών Πυροσβεστών Γιάννης Δαμιανόγλου κατήγγειλε ότι οι Αρχές άφησαν τους εθελοντές πυροσβέστες αβοήθητους και νηστικούς την ημέρα που έδιναν μάχη με τις φλόγες.

Ο κ. Δαμιανόγλου, μάλιστα, κατήγγειλε και επιχειρησιακά λάθη από την Πυροσβεστική, ενώ οι δηλώσεις του αναπαράχθηκαν σε αρκετά μέσα ενημέρωσης.

Η Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος, όμως, με ανακοίνωσή της διαψεύδει το περιστατικό, ενώ διευκρινίζει ότι ο κ. Δαμιανόγλου «δεν είναι Εθελοντής Πυροσβέστης, ούτε Διοικητής Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού (όπως παρουσιάστηκε σε ραδιοφωνική εκπομπή) ούτε γενικότερα εκπρόσωπος των Εθελοντών Πυροσβεστών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σχετικά με δημοσιεύματα ότι Εθελοντές Πυροσβέστες έμειναν νηστικοί στην πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής

Αναφορικά με δημοσιεύματα καταγγελιών που αναπαράχθηκαν τις τελευταίες ημέρες από Μ.Μ.Ε. ότι Εθελοντές Πυροσβέστες έμειναν νηστικοί κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων κατάσβεσης της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, η Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματοςδηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι είναι ανυπόστατα.

Ο κ. Γιάννης Δαμιανόγλου, ο οποίος εμφανίστηκε σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ ως ο αρχικά καταγγέλλων του θέματος, προβαίνοντας παράλληλα και σε καταγγελίες για επιχειρησιακά λάθη του Πυροσβεστικού Σώματος δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν είναι Εθελοντής Πυροσβέστης, ούτε Διοικητής Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού (όπως παρουσιάστηκε σε ραδιοφωνική εκπομπή) ούτε γενικότερα εκπρόσωπος των Εθελοντών Πυροσβεστών.

Εκφράζουμε την ειλικρινή λύπη μας και την συμπαράστασή μας για την καταστροφή της οικίας και της περιουσίας του και κατανοούμε τα συναισθήματά του ωστόσο οφείλει όταν προβαίνει σε δημόσιες δηλώσεις να είναι πιο προσεκτικός και να διευκρινίζει την όποια άλλη ιδιότητα μπορεί να έχει, καθώς δημιουργείται εσφαλμένη εντύπωση στο κοινό και παραπληροφόρηση.

Παρακαλούμε τους δημοσιογράφους και εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημερώσεις για οποιοδήποτε θέμα αφορά τους Εθελοντές Πυροσβέστες να επικοινωνούν απευθείας με την Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος.

Κλείνοντας, εκφράζουμε για άλλη μια φορά την βαθιά μας οδύνη και την συμπαράστασή μας στους οικείους των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς καθώς και στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Από το Γραφείο Τύπου
της Π.Ε.Ε.Π.Σ.

Τα ψέμματα που μεταδίδει ο ΣΚΑΪ

Η Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος, διαψεύδει τις ψευδείς ειδήσεις (fake news) που μεταδόθηκαν μέσω ΣΚΑΪ και κατόπιν άλλων μέσων, ότι δήθεν αφέθηκαν νηστικοί από τις αρμόδιες Αρχές κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων κατάσβεσης της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική.

Επισημαίνουν μάλιστα σε ανακοίνωση τους ότι ο κ. Γιάννης Δαμιανόγλου, ο οποίος εμφανίστηκε σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ ως ο αρχικά καταγγέλλων του θέματος, προβαίνοντας παράλληλα και σε καταγγελίες για επιχειρησιακά λάθη του Πυροσβεστικού Σώματος, δεν είναι Εθελοντής Πυροσβέστης, ούτε Διοικητής Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού (όπως παρουσιάστηκε σε ραδιοφωνική εκπομπή) ούτε γενικότερα εκπρόσωπος των Εθελοντών Πυροσβεστών.

Απευθύνουν τέλος παράκληση προς τους δημοσιογράφους και εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημερώσεις για οποιοδήποτε θέμα αφορά τους Εθελοντές Πυροσβέστες να επικοινωνούν απευθείας με την Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος.

Η επίμαχη δήλωση στο 02.33:

Σχετικά άρθρα