Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς τον Αύγουστο – Αναλυτικά το θερινό πρόγραμμα

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς τον Αύγουστο – Αναλυτικά το θερινό πρόγραμμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, ΗΣΑΠ, Λεωφορεία, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Μετρό, Τραμ,

Λιγότερα θα είναι και φέτος, όπως και κάθε καλοκαίρι, τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, λόγω εφαρμογής του θερινού προγράμματος δρομολογίων.

Τα θερινά δρομολόγια έχουν τεθεί σε ισχύ από τα τέλη Ιουνίου/αρχές Ιουλίου ανάλογα με το μέσο, ενώ το χειμερινό πρόγραμμα θα επανέλθει από τις αρχές/μέσα Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, από Δευτέρα 30 Ιουλίου η συχνότητα των μέσων σταθερής τροχιάς θα είναι: Μετρό ανά 7′, ΗΣΑΠ ανά 10,5′, Τραμ ανά 25′ (12′ στο τμήμα Μουσσών – Σύνταγμα).

Πάντως, λόγω αυξημένου αριθμού τουρισμών στην πόλη υπάρχουν καταγγελίες ότι, κυρίως στις ώρες αιχμής, υπάρχουν σχεδόν 50% πιθανότητες να μπορέσεις να μπεις στο πρώτο τρένο που σου έρχεται. Το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων για τα λεωφορεία και τρόλεϊ θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ και φέτος το καλοκαίρι έχουν ενισχυθεί οι γραμμές που εξυπηρετούν τον παραλιακό άξονα και το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» για την κάλυψη επί μέρους τουριστικών αναγκών.

Τα Σαββατοκύριακα του Ιουνίου και του Ιουλίου κυκλοφόρησαν και φέτος η λεωφορειακή γραμμή 122Θ Στ. Ελληνικό – Βάρκιζα ως ενισχυτική της γραμμής 122 Στ. Ελληνικό – Σαρωνίδα.

Τέλος από τα μέσα Ιουλίου έχει ανασταλεί η κυκλοφορία των λεωφορειακών γραμμών 242, 250 και Ε90 που εξυπηρετούν την Πανεπιστημιούπολη και την Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Οι γραμμές θα επανακυκλοφορήσουν το Σεπτέμβριο.

Σχετικά άρθρα