Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος συγκεντρώνει χρήματα για την επούλωση των τραυμάτων της πύρινης λαίλαπας

Η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος συγκεντρώνει χρήματα για την επούλωση των τραυμάτων της πύρινης λαίλαπας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελευθεροτεκτονισμός, Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, Πυρκαγιά, Φωτιά, Φωτιά Μάτι Αττικής - Όλο το ρεπορτάζ της φονικής πυρκαγιάς,

Στο πλευρό των πυρόπληκτων της πρόσφατης ανείπωτης τραγωδίας στην Ανατολική Αττική βρίσκεται και η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος (Αχαρνών), σύμφωνα με τεκτονικές πηγές.

Όπως πληροφορείται το TRIBUNE, η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος έχει ανοίξει ειδικό τραπεζικό λογαριασμό όπου οι Έλληνες Ελευθερότεκτονες καταθέτουν σοβαρά χρηματικά ποσά με στόχο να επουλωθούν τα τραύματα που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα.

Ο Ελευθεροτεκτονισμός στη χώρα μας διαχρονικά υποστηρίζει ιδρύματα παιδιών και ορφανοτροφεία.

Σε αυτό το πλαίσιο θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι η Μεγάλη Στοά της Ελλάδας το πιθανότερο είναι να διοχετεύσει την οικονομική της ενίσχυση στο «Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα» στον Νέο Βουτζά που καταστράφηκε ολοσχερώς από τις φλόγες.

Με ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του, το «Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα» απευθύνει έκκληση για βοήθεια.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «στη λίστα της εθνικής καταστροφής που βίωσε η χώρα μας την 23η Ιουλίου έχει ενταχθεί και το Ίδρυμα μας το οποίο εδρεύει στον Νέο Βουτζά.

»Η πύρινη λαίλαπα άφησε πίσω της τόσες υλικές ζημίες που το καθιστούν, για την ώρα, ακατάλληλο προς κατοίκηση δεδομένου ότι έχουν υποστεί, ανάμεσα σε άλλα, σοβαρές ζημιές στα δίκτυα ηλεκτροδότησης και ύδρευσης.

»Το Ίδρυμα μας δεν λαμβάνει καμία απολύτως επιχορήγηση και τα έσοδα προέρχονται από τις μικρές ή μεγάλες δωρεές που μας προσφέρουν ιδιώτες, εταιρείες και οργανισμοί, από κληροδοτήματα και κάποια ενοίκια ακινήτων.

»Αυτή τη στιγμή τα 45 παιδιά μας φιλοξενούνται σε προσφερόμενη στέγη στην Ανάβυσσο μέχρις ότου αποκατασταθούν οι υλικές ζημιές που έχουν υποστεί οι κτηριακές εγκαταστάσεις μας.

»Επίσης, 25 άτομα, μοναχές και φιλοξενούμενοι, φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο Marathon Beach, του κου Τζιλάβη, στη Νέα Μάκρη.

»Αναλυτικότερα, έχουν καταστραφεί ολοσχερώς:

»Ένα σπίτι φιλοξενίας των παιδιών με όλο το περιεχόμενο (επίπλωση – οικοσκευή)

»Ο ξενώνας με όλο το περιεχόμενο (επίπλωση – οικοσκευή)

»Αποθήκες τροφίμων (τρόφιμα, ψυκτικός θάλαμος και υπόλοιπος εξοπλισμός)

»Αίθουσα υποδοχής με όλο το περιεχόμενο

»Λογιστήριο (Η/Υ, εκτυπωτές κλπ)

»Τα γραφεία του Ιδρύματος και το Γραφείο Κοινωνικής Υπηρεσίας (Ηλεκτρονικός εξοπλισμός γραφείων, πέντε (5) Η/Υ, φαξ, εκτυπωτές και φωτοτυπικό μηχάνημα)

»Ξυλουργείο – Μηχανουργείο με όλο τον εξοπλισμό

»Το Δίκτυο ύδρευσης

»Το Δίκτυο ηλεκτροδότησης

»Τα οχήματα του Ιδρύματος: λεωφορείο 35 θέσεων μεταφοράς παιδιών, 2 μικρά πούλμαν βαν 12θεσια, αγροτικό όχημα 4χ4 και τρακτέρ εργασιών.

»Ελαιώνας του Ιδρύματος και όλο το φυσικό περιβάλλον

»Μερική ζημία έχει υποστεί ένα ακόμη σπίτι φιλοξενίας του Ιδρύματος.

»Αυτά που άμεσα απαιτείται να αποκαταστήσουμε ώστε να επιστρέψουν τα παιδιά μας στο σπίτι τους, στο σπίτι που τους προσφέρει την οικογενειακή θαλπωρή και την ασφάλεια που έχουν στερηθεί, είναι:

»Η αποκατάσταση των δικτύων ηλεκτρικού και ύδρευσης

»Η αγορά των οχημάτων, για την μεταφορά των παιδιών (δύο 12θέσια βαν)

»Η αγορά αγροτικού οχήματος 4χ4 για την μεταφορά αντικειμένων, επίπλων και λοιπές εργασίες».

Σκοπός του «Λύρειου Παιδικού Ιδρύματος» είναι η δωρεάν φροντίδα, ανατροφή, περίθαλψη και εκπαίδευση απροστάτευτων παιδιών, που στερούνται γονέων, είτε γιατί αυτοί δεν βρίσκονται στη ζωή, είτε γιατί έχουν οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα.

Το Ίδρυμα από την ίδρυση του, 1967, έχει προσφέρει μία «ζεστή αγκαλιά» σε περισσότερα από 500 παιδιά μέχρι την ενηλικίωση, την πλήρη επιμόρφωση και την οικογενειακή αποκατάστασή τους ενώ σήμερα φιλοξενεί 45 παιδιά.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ιδρύματος εδώ: Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα

<--OPaP--> <--OPaP-->

Σχετικά άρθρα