Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Δημ. Μπαλτάκος εξηγεί πώς σώθηκαν ανθρώπινες ζωές και δεν είχαμε περισσότερα θύματα

Ο Δημ. Μπαλτάκος εξηγεί πώς σώθηκαν ανθρώπινες ζωές και δεν είχαμε περισσότερα θύματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αττική, Δημήτρης Μπαλτάκος, Δήμος Μαραθώνα, Λιμενικό Σώμα, Πολεμικό Ναυτικό, Πυρκαγιά, Φωτιά, Φωτιά Μάτι Αττικής - Όλο το ρεπορτάζ της φονικής πυρκαγιάς,

«Εντοπίσαμε τους πρώτους νεκρούς πριν βραδιάσει» τη Δευτέρα, δήλωσε ο επικεφαλής της Ομάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Δ. Μπαλτάκος, που συμμετείχε στις επιχειρήσεις διάσωσης κατά τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική, σημειώνοντας πως υπήρχε σχετική ενημέρωση προς την ηγεσία του υπουργείου.

«Δεν είχε πέσει το σκοτάδι. Μάλιστα πολύ σύντομα, αφότου έπεσε το σκοτάδι, ήρθε στο χώρο και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αποβιβάστηκε στο ξενοδοχείο ‘Ραμάντα’ και αφενός συντόνιζε και αφετέρου βοηθούσε τους ψυχολογικά τους ανθρώπους που ήταν εκεί.

»Οπότε ο πρώτος στον οποίο αναφέραμε αυτό το θέμα ήταν ο αρχηγός λίγο αφότου βράδιασε. Και λίγο αργότερα ήρθε κι ο κύριος υφυπουργός στο λιμάνι και ενημερώθηκε κι εκείνος», ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο ίδιος επισήμανε ότι ως επικεφαλής της ομάδας μιλούσε συνεχώς με την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και ενημέρωνε για όσα συνέβαιναν στο σημείο.

Πρόσθεσε ακόμη πως «αν δεν υπήρχε ο ηρωισμός των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ που πέρασαν μέσα από τη φωτιά για να φτάσουν στο σημείο και αν δεν υπήρχε το Λιμενικό με την ανταπόκρισή του και με πλωτά μέσα και με την Ομάδα Υποβρυχίων Αποστολών θα μιλούσαμε για πολύ περισσότερα θύματα σήμερα».

Σχετικά άρθρα