Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στηρίζει τους πυρόπληκτους και ο ΑΔΜΗΕ – Ποιες πρωτοβουλίες ανακοίνωσε

Στηρίζει τους πυρόπληκτους και ο ΑΔΜΗΕ – Ποιες πρωτοβουλίες ανακοίνωσε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), Αττική, Μαραθώνας, Πυρκαγιά, Ραφήνα, Φωτιά, Φωτιά Μάτι Αττικής - Όλο το ρεπορτάζ της φονικής πυρκαγιάς,

Σειρά πρωτοβουλιών για τη στήριξη των πυρόπληκτων της Ανατολικής Αττικής ανακοίνωσε ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).

Αναλυτικά, όπως ανακοινώθηκε:

Η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ αποφάσισε την κατάθεση ποσού 350.000 ευρώ στον Ειδικό Λογαριασμό που άνοιξε το υπουργείο Οικονομικών για την αποκατάσταση υποδομών στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην ανατολική και δυτική Αττική.

Παράλληλα, ο ΑΔΜΗΕ θα διαθέσει καινούρια αυτοκίνητα (από τον στόλο ΙΧ που διαθέτει) για την κάλυψη των αναγκών μετακίνησης των πυρόπληκτων.

Για αυτόν τον λόγο, ο ΑΔΜΗΕ βρίσκεται σε συνεννόηση με τις δημοτικές αρχές των πληγεισών περιοχών, με στόχο την υλοποίηση της ενέργειας το ταχύτερο δυνατό.

Από την πρώτη στιγμή έθεσε στη διάθεση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας μηχανολογικό εξοπλισμό (φορτηγά, μηχανήματα εκσκαφής κ.λπ.), καθώς και ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου να συνδράμουν τις προσπάθειες του κρατικού μηχανισμού και τους αρμόδιους φορείς με κάθε πρόσφορο τρόπο.

«Ως εταιρεία υπό δημόσιο έλεγχο και με στρατηγική θέση στην ελληνική οικονομία, ο ΑΔΜΗΕ στηρίζει τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας.
Πρόκειται για αυτονόητη ενέργεια για μία εταιρεία που λειτουργεί προς όφελος της κοινωνίας στο σύνολό της» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης.

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Xinghua Shi, ανέφερε: «εκπροσωπώντας τη State Grid Corporation of China, στρατηγικό επενδυτή στον ΑΔΜΗΕ, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν στις μεγάλες πυρκαγιές στην Αττική και στηρίζουμε κάθε ενέργεια που μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση των καταστροφών».

Σχετικά άρθρα