Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυστραλός πλαστικός χειρουργός καταφθάνει Ελλάδα για τους εγκαυματίες

Αυστραλός πλαστικός χειρουργός καταφθάνει Ελλάδα για τους εγκαυματίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας γνωστός πλαστικός χειρουργός της Αυστραλίας πρόκειται να επισκεφθεί την Ελλάδα, έπειτα από δική του πρωτοβουλία, προκειμένου να βοηθήσει τους Έλληνες γιατρούς στη θεραπεία των θυμάτων από τις τραγικές πυρκαγιές της Αττικής.

Ο Dr. John Greenwood αναμένεται να φθάσει σήμερα Παρασκευή στην Αθήνα και να ξεκινήσει το έργο του την Κυριακή στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Γ.Γεννηματάς» στην Αθήνα.

Εκεί, ο Αυστραλός πλαστικός χειρουργός έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει μία πρωτοποριακή μέθοδο στους εγκαυματίες, χρησιμοποιώντας το NovoSorb, ένα είδος τεχνητού δέρματος που έφτιαξε η εταιρία Polynovo και λειτουργεί ως δερματικός ιστός επιτρέποντας σε νέα δερματικά κύτταρα, φλέβες και ιστούς να αναπτυχθούν, αφήνοντας εύκαμπτο δέρμα με ελάχιστες ουλές.

Ο Dr. John Greenwood είναι διευθυντής της Adult Burns Unit στο Royal Adelaide Hospital και το 2016 τιμήθηκε με το βραβείο «SA Australian of the Year» για τις πρωτοποριακές μεθόδους του στην θεραπεία εγκαυμάτων.

Ο Dr. John Greenwood είχε και στο παρελθόν προσφέρει την βοήθειά του μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Μπαλί το 2002, όπου 202 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 209 τραυματίστηκαν.

Σχετικά άρθρα