Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συγκινήθηκε ο Αβραμόπουλος από τον Ελληνοαυστραλό που υπηρετεί στα σύνορα!

Συγκινήθηκε ο Αβραμόπουλος από τον Ελληνοαυστραλό που υπηρετεί στα σύνορα!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστραλία, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ελληνική Ομογένεια, Μελβούρνη, Παύλος Τσαπουρνής,

«Οι γονείς σου και ο διοικητής σου θα πρέπει να είναι πολύ υπερήφανοι για σένα» είπε ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας.

Με αυτή τη λιτή, αλλά μεγάλη σε συμβολισμό κουβέντα σε ένα 19χρονο παλικάρι από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας, τον στρατιώτη Παύλο Τσαπουρνή, απευθύνθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλους, γιατί, αν και γεννημένος στην μεγαλούπολη της Αυστραλίας, ήλθε να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία στη χώρα των γονέων του και, μάλιστα, στο φυλάκιο της Ψιλής Άμμου στη Σάμο, ακριβώς απέναντι από τα τουρκικά παράλια, μπορεί να «συμπυκνωθεί» το εξαιρετικά υψηλό ηθικό του προσωπικού, μονίμων και στρατεύσιμων, που υπηρετούν στα ακριτικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και επισκέφτηκε ο υπουργός, γράφει η ομογενειακή εφημερίδα στην Αυστραλία Νέος Κόσμος.

«Σε παρακαλώ, παλικάρι μου, δώσε μου το τηλέφωνο των γονέων σου για να επικοινωνήσουμε τώρα και από εδώ με τη Μελβούρνη, για να τους ευχαριστήσω για το γιο που έδωσαν για να υπηρετήσει τη θητεία του για την Ελλάδα και να τους συγχαρώ, προσωπικώς και με την ιδιότητά μου ως υπουργού Εθνικής Άμυνας της πατρίδας, για τις ιδέες και αρχές που έχουν δώσει στο παιδί τους».

Όπερ και εγένετο και με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας και της διαφοράς της ώρας, ο Δ. Αβραμόπουλος είχε την ευκαιρία να μιλήσει και να συγχαρεί, τόσο την μητέρα του στρατιώτη, αρχικώς, όσο και τον πατέρα στη συνέχεια, ο οποίος μετά την αρχική έκπληξη -δεν τηλεφωνεί, άλλωστε, συχνά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για να του δώσει συγχαρητήρια στην άλλη άκρη του κόσμου- βρήκε την ευκαιρία να τονίσει:

«Τι ευτυχία είναι αυτή που έχω με διαφορά λίγων ωρών; Στην αρχή προκρίθηκε στους 16 του κόσμου η εθνική μας ομάδα και μετά λίγες ώρες μου τηλεφωνεί ο υπουργός Άμυνας της πατρίδας μου για να με συγχαρεί για τον γιο μου. Είμαι ευτυχισμένος».

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο στρατιώτης Π. Τσαπουρνής, έχει και έναν μεγαλύτερο αδελφό, επίσης γεννημένο στη Μελβούρνη, ο οποίος πήγε και αυτός στην Ελλάδα, υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό, και μετά την απόλυσή του επέστρεψε στην Αυστραλία, όπου και ζει έως σήμερα!

Σχετικά άρθρα