Ισλαμικό ΚράτοςΑρμενία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καμμένος: Πώς βοηθούν – σε πέντε επίπεδα – οι Ένοπλες Δυνάμεις στις πληγείσες περιοχές

Καμμένος: Πώς βοηθούν – σε πέντε επίπεδα – οι Ένοπλες Δυνάμεις στις πληγείσες περιοχές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τις προσωρινές εγκαταστάσεις του Στρατού Ξηράς που αναπτύχθηκαν στην πληγείσα περιοχή της ανατολικής Αττικής επισκέφθηκε, μετά την πρωινή περιοδεία του σήμερα Πέμπτη στις καμένες εκτάσεις, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος απο τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, τον διοικητή του Μηχανικού, τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη και άλλους τοπικούς βουλευτές.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις κινούμαστε αυτή τη στιγμή σε πέντε επίπεδα. Το πρώτο είναι ότι ενισχύουμε το έργο της Πυροσβεστικής, με τη συμμετοχή μας σε μικτά περίπολα, για να διευκολύνουμε το έργο της διερεύνησης των σπιτιών που έχουν υποστεί ζημιές, προκειμένου να αναζητηθούν πιθανώς αγνοούμενοι και να καταγραφούν οι καταστροφές που έχουν γίνει.

Παράλληλα, σε επίπεδο πρόχειρων υποδομών που έχουμε στήσει, δηλαδή με κινητά μαγειρεία και καντίνες, θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε κυρίως το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και των εθελοντικών ομάδων που βοηθούν σε αυτή την περιοχή» είπε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες, με τις δυνάμεις του Μηχανικού που έχουν αναπτυχθεί και θα αναπτύσσονται σήμερα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, να συνεισφέρουν ώστε, μαζί με το υπουργείο Περιβάλλοντος, να προχωρήσει η καταγραφή των δέντρων που θα υλοτομηθούν.

Στη συνέχεια, τα περισσότερα από αυτά τα δέντρα θα χρησιμοποιηθούν ως φράγματα για την αποφυγή άλλης φωτιάς ή για αντιπλημμυρικά έργα και «για να διευκολύνουμε πιθανώς στο άνοιγμα κάποιων ρεμάτων, τα οποία έχουν κλείσει από μεταφερόμενα υλικά, για να μην έχουμε άμεσα πλημμύρες, γιατί το δελτίο καιρού δίνει κάποιες βροχές στην περιοχή.

»Αλλά κυρίως στα βασικά αντιπλημμυρικά έργα, πάντα με μελέτες οι οποίες θα γίνουν από το υπουργείο Υποδομών, για να είμαστε έτοιμοι για το Σεπτέμβριο».

«Η παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων έχει ιδιαίτερη σημασία και για το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

»Έχουμε θέσει στη διάθεση των δημάρχων, όπως έγινε στη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όλες τις δυνατότητες για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες.

»Βρεφονηπιαγωγούς και νηπιαγωγούς που θα ενισχύσουν τη δυνατότητα δημιουργίας βρεφονηπιακών σταθμών για τα παιδιά των πληγεισών περιοχών» ανέφερε ο Πάνος Καμμένος.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην εγκατάσταση ενός πρόχειρου στρατηγείου το οποίο βοηθά και στη διεκπεραίωση προβλημάτων που έχουν να κάνουν με τις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ επανέλαβε ότι ήδη έχει ανακοινωθεί δεκαήμερη άδεια για όλα τα μέλη των οικογενειών των πληγεισών περιοχών, η άμεση μετάθεση των στελεχών και των στρατευσίμων που είναι μέλη οικογενειών των πληγεισών περιοχών από οπουδήποτε κι αν βρίσκονται, καθώς και η δυνατότητα αναβολής στράτευσης για όλους τους στρατεύσιμους που προέρχονται από τις πληγείσες περιοχές.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θέτουν στη διάθεση της τοπικής αυτοδιοίκησης μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, για την περίπτωση που χρειαστεί, ενώ έχουν και τη δυνατότατα παροχής νερού μέσω υδροφόρων που έχουν αναπτυχθεί σε όλη την περιοχή, αλλά και ισχυρών μονάδων αφαλατωτών.

«Η εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων είναι επικουρική και εφόσον ζητηθεί. Εμείς ξεκινήσαμε πριν μας ζητηθεί και είναι σημαντικό αυτό που ανέφερε ο δήμαρχος, ότι ιδίως μέσα στο θέρετρο, στο ΚΑΑΥ, με προσωπική παρέμβαση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, που ήρθε ο ίδιος εδώ, ρίξαμε τις μάντρες για να μπορέσουν να διαφεύγουν οι πολίτες προς τη θάλασσα και να μην έχουμε το φαινόμενο που αντιμετωπίσαμε εδώ στο Μάτι, ενώ παράλληλα οι δυνάμεις πυρασφάλειας κατάφεραν να σταματήσουν τη φωτιά στα όρια του ΚΑΑΥ» δήλωσε ο κ. Καμμένος.

Σχετικά άρθρα