Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Περισσότεροι από 20 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από τις 15 εστίες που άναψαν σχεδόν ταυτόχρονα

Περισσότεροι από 20 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από τις 15 εστίες που άναψαν σχεδόν ταυτόχρονα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αττική, Πυρκαγιά, Φωτιά, Φωτιά Μάτι Αττικής - Όλο το ρεπορτάζ της φονικής πυρκαγιάς,

Υπερβαίνει τους 20 ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών από τις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, 15 εστίες άναψαν σχεδόν ταυτόχρονα την ώρα που ισχυροί άνεμοι έπνεαν.

Να τονιστεί ότι οι φωτιές ξέσπασαν σε περιοχές που παραθέριζαν Έλληνες και τουρίστες και υπήρχαν και δάση για να τις «υποστηρίξουν».

Για πάνω από 500 καμένα σπίτια και 200 κατεστραμμένα αυτοκίνητα έκανε λόγο ο δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς, αναφερόμενος στις καταστροφικές ζημιές από τις πυρκαγιές που μαίνονται στην ανατολική Αττική.

«Υπάρχουν πολλοί νεκροί και δεκάδες τραυματίες» έσπευσε να προσθέσει, γνωστοποιώντας επίσης, πως υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι.

Το φαινόμενο των 15 ταυτόχρονων εστιών σε τρία διαφορετικά μέτωπα που έλαβε χώρα σήμερα στην Αττική, οδήγησε το ΥΠΕΘΑ να απευθύνει αίτημα προς τις ΗΠΑ, οι οποίες ανταποκρίθηκαν και έτσι από την Τετάρτη θα βρίσκεται στον εναέριο χώρο της Αττικής ειδικά εξοπλισμένο μη-επανδρωμένο αεροσκάφος UAV, που θα παρατηρεί και θα εντοπίζει οποιαδήποτε ύποπτη ενέργεια.

Σχετικά άρθρα