Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Πολύ μεγάλη επιχείρηση σε εξέλιξη – Τώρα είναι ώρα για μάχη (βίντεο)

Τσίπρας: Πολύ μεγάλη επιχείρηση σε εξέλιξη – Τώρα είναι ώρα για μάχη (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αττική, Βίντεο, Πυρκαγιά, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Φωτιά, Φωτιά Μάτι Αττικής - Όλο το ρεπορτάζ της φονικής πυρκαγιάς,

Για εικόνα ασύμμετρου φαινομένου έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά την ενημέρωση που έλαβε από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, στο Χαλάνδρι.

Περιγράφοντας την κατάσταση στην Αττική, επεσήμανε πως «μας περιμένει μία δύσκολη νύχτα», ενώ γνωστοποίησε πως επιχειρούν πάνω από 600 πυροσβέστες με πάνω από 300 οχήματα.

Αυτή τη στιγμή, όπως εξήγησε, υπάρχουν τρία μεγάλα μέτωπα:

Στον Κάλαμο, το οποίο βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο.

Στην Κινέτα, το οποίο είναι ανεξέλεγκτο.

Στον Νέο Βουτζά, όπου δίνεται και η μεγαλύτερη έμβαση, καθώς υπάρχουν εγκλωβισμένοι πολίτες.

«Η κατάσταση στην Αττική είναι εκτός ελέγχου» προειδοποίησε, παράλληλα, και έκανε λόγο για μία εξαιρετικά δύσκολη νύχτα.

Διαβεβαίωσε πάντως, ότι όλα τα σώματα είναι σε πλήρη συντονισμό, και απηύθυνε έκκληση ώστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.

«Πρέπει να καταφέρουμε ό,τι καλύτερο γίνεται, καθώς υπάρχουν πολίτες που βρίσκονται σε κίνδυνο» έσπευσε να προσθέσει και υπογράμμισε ότι «αυτό που προέχει δεν είναι οι περιουσίες, αλλά η ανθρώπινη ζωή».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι όλα τα Σώματα είναι σε συντονισμό, η Πυροσβεστική, η Αστυνομία, το Λιμενικό, ο Στρατός, τόνισε ότι όλος ο μηχανισμός βρίσκεται επί ποδός και πως βρίσκεται σε εξέλιξη πολύ μεγάλη επιχείρηση για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση σε όλους και σε όλες «να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να καταφέρουμε ό,τι καλύτερο γίνεται».

Απηύθυνε έκκληση για ψυχραιμία προς τους πολίτες που βλέπουν τις περιουσίες τους να είναι σε κίνδυνο, τονίζοντας πως προέχει η ανθρώπινη ζωή.

«Πρέπει να είμαστε αυτή τη στιγμή όλοι σε μια διαρκή εγρήγορση και ενότητα για να αντιμετωπίσουμε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για την Αττική και τη χώρα», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Καταλήγοντας, επεσήμανε ότι «όλοι πρέπει να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους» και κατέστησε σαφές ότι «τώρα δεν είναι αποτιμήσεων, αλλά ώρα μάχης».

Αμέσως μετά την προσγείωσή του ο Αλέξης Τσίπρας μετέβη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, όπου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από νωρίς το απόγευμα διαρκής σύσκεψη για την κατάσβεση των πυρκαγιών και την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων.

Συγκεκριμένα, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής βρίσκεται σε εξέλιξη διαρκής σύσκεψη και συντονίζουν το έργο της κατάσβεσης οι Πάνος Σκουρλέτης και Νίκος Τόσκας, καθώς και οι Παύλος Πολάκης, Σωκράτης Φάμελλος και Χρήστος Σπίρτζης μαζί με την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου και τον γγ Πολιτικής Προστασίας, Γ. Καπάκη.

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη σε επίπεδο γραμματέων των αντίστοιχων υπουργείων.

Πέρα από την πυρόσβεση στα τρία κύρια μέτωπα της Αττικής, έχει ενεργοποιηθεί ένα παράλληλο σχέδιο αντιμετώπισης της έκτακτης κατάστασης και εξυπηρέτησης των πολιτών.

Πλωτά μέσα του Λιμενικού και των Ενόπλων Δυνάμεων επιχειρούν για τον απεγκλωβισμό κατοίκων από παραλίες της Ανατολικής Αττικής.

Συνεχίζεται η μεταφορά σε Κέντρα Υγείας και νοσοκομεία με το ΕΚΑΒ που κινείται εντός των πληγεισών περιοχών με τη συνοδεία πυροσβεστικών οχημάτων.

Τέσσερις κινητές μονάδες και δύο ειδικές μονάδες αντιμετώπισης καταστροφών φθάνουν στη Ραφήνα.

Το υπουργείο Μεταφορών μεριμνά για τη μεταφορά των κατοίκων στους χώρους φιλοξενίας από το λιμάνι της Ραφήνας, όπου ο υφυπουργός Ναυτιλίας, κ. Σαντορινιός βρίσκεται σε επικοινωνία και συνεννόηση με τον δήμαρχο της περιοχής.

Παράλληλα, ανοίγουν τα διόδια της Ολυμπίας και της Αττικής Οδού για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής, έχει ξεκινήσει διάθεση κλινών σε συνεργασία με τον Πρόεδρο Ξενοδόχων Αττικής, κ. Βασιλικό, για τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών, ενώ επίσης έχει εξασφαλιστεί η παροχή νερού και τροφίμων με τη συνδρομή του Πυροσβεστικού Σώματος.

Επιπλέον, από το πρωί επιχειρούν υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα, συνδράμοντας τις προσπάθειες του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σχετικά άρθρα