Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εθνική τραγωδία: Νεκροί, τραυματίες και αγνοούμενοι από την πύρινη λαίλαπα στην Αττική

Εθνική τραγωδία: Νεκροί, τραυματίες και αγνοούμενοι από την πύρινη λαίλαπα στην Αττική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αττική, Κινέττα, Πεντέλη, Πυρκαγιά, Ραφήνα, Φωτιά, Φωτιά Μάτι Αττικής - Όλο το ρεπορτάζ της φονικής πυρκαγιάς,

Τουλάχιστον επτά νεκροί και πενήντα έξι τραυματίες που έχουν υποστεί εγκαύματα λόγω των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, είναι ο μέχρι τώρα θλιβερός απολογισμός της τραγικής σημερινής ημέρας.

Δυστυχώς, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλοι νεκροί από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, με τις πληροφορίες να τους ανεβάζουν στους 10!

Από τους τραυματίες οι δύο είναι μια μητέρα και κόρη που νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό. Η μητέρα νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας ενώ η κόρη έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Άλλοι τέσσερις άνθρωποι αντιμετωπίστηκαν στο ΚΑΤ και η κατάσταση αυτών των εγκαυματιών δεν εμπνέει ανησυχία, ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίες έχουν μεταφερθεί και σε άλλα νοσοκομεία της Αθήνας.

Η κυβέρνηση λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια από τους εταίρους της μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Οι σημαντικότερες φωτιές μαίνονται στην Κινέτα Αττικής, στην περιοχή της Πεντέλης και του Νέου Βουτζά και στις Βρύσες Χανίων, όπου οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής θα δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, καθώς τα εναέρια μέσα έχουν αποσυρθεί λόγω σκότους.

Ανατολική και Δυτική Αττική έχουν ήδη κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την Περιφέρεια. Νωρίτερα εκκενώθηκαν όλες οι κατασκηνώσεις στην ευρύτερη περιοχή της Πεντέλης και το Λύρειο ϊδρυμα.

Επίσης αγνοούνται δέκα αλλοδαποί που για να σωθούν από τις φλόγες επιβιβάστηκαν σε βάρκα από τη Ραφήνα.

Σχετικά άρθρα