Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιστρέφει επειγόντως στην Αθήνα ο Τσίπρας – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλη η Αττική

Επιστρέφει επειγόντως στην Αθήνα ο Τσίπρας – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλη η Αττική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αττική, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Πυρκαγιά, Ρένα Δούρου, Φωτιά, Φωτιά Μάτι Αττικής - Όλο το ρεπορτάζ της φονικής πυρκαγιάς,

Στην Ελλάδα επιστρέφει εσπευσμένα από την Βοσνία Ερζεγοβίνη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λόγω της δραματικής κατάστασης που επικρατεί από τις πυρκαγιές. Όπως έγινε γνωστό, δεν θα παραστεί στην τελετή βράβευσής του.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις παράλληλες εστίες πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει στην Αττική, μιλώντας από την Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

«Πληροφορήθηκα ότι είναι σε εξέλιξη μιας πολύ δύσκολη κατάσταση στην Αττική» είπε ο πρωθυπουργός ενώ υπογράμμισε ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες, οι Αρχές κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να τεθούν υπό έλεγχο οι φωτιές.

«Είμαι σε ανοιχτή επικοινωνία με τους αρμόδιους υπουργούς από τους οποίους πληροφορούμαι ότι όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις, επίγειες και εναέριες επιχειρούν αυτή τη στιγμή» είπε ο πρωθυπουργός, και συμπλήρωσε: «Το γεγονός ότι εκδηλώνονται ταυτόχρονα παράλληλες εστίες ανατολικά και δυτικά μας προβληματίζει».

Στο μεταξύ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου τις περιφερειακές ενότητες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής μετά τις πυρκαγιές που πλήττουν την περιοχή.

Παράλληλα, η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε πως συνέδραμε παρέχοντας κάθε μέσο (λεωφορεία, υδροφόρες, μηχανημάτα, κ.α.) που της ζητήθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Σχετικά άρθρα