Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Μπάμπης Χριστακόπουλος
Blogger, Δημοσιογράφος

“Δεν θα γράψετε στις Πανελλαδικές γιατί κάνατε κατάληψη”

“Δεν θα γράψετε στις Πανελλαδικές γιατί κάνατε κατάληψη”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λύκειο Κερατσινίου, Μαθητές,

Στις καταγγελίες για περιστατικά αστυνομικής παρέμβασης σε σχολικές μονάδες έρχεται να προστεθεί και ένα νέο περιστατικό, αυτή την φορά στο Κερατσίνι.

Την περασμένη εβδομάδα η διευθύντρια λυκείου του Κερατσινίου κλήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής να καταθέσει ονόματα μαθητών που συμμετείχαν στις μαθητικές καταλήψεις τον περασμένο Οκτώβριο. Σε αντίθεση με τον διευθυντή του γυμνασίου στο οποίο συστεγάζονται και ο οποίος αρνήθηκε να ενημερώσει τις αστυνομικές αρχές, η διευθύντρια του λυκείου έδωσε 8 ονόματα ανήλικων μαθητών.

Οι μαθητές, κλήθηκαν με την σειρά τους να καταθέσουν και να ενημερωθούν ότι θα κατηγορηθούν για κακουργηματικές πράξεις. Η αστυνομική αυθαιρεσία ωστόσο, δεν σταμάτησε στην έκδοση της κατηγορίας από την αστυνομία αντί για τις δικαστικές αρχές. Σύμφωνα με μαρτυρίες μαθητών που κλήθηκαν να καταθέσουν, ενημερώθηκαν, μετά το πέρας της κατάθεσής τους, ότι δεν θα είναι σε θέση να υποβάλουν μηχανογραφικό δελτίο για τις πανελλαδικές εξετάσεις εξαιτίας της εκκρεμοδικίας τους.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την τοπική ΕΛΜΕ, μας ενημέρωσαν ότι τέτοιο ενδεχόμενο δεν μπορεί να υπάρξει και ότι θα προχωρήσουν σε ψήφισμα και παράσταση διαμαρτυρίας δίοτι αυτό θεωρείται παρέμβαση στο εκπαιδευτικό έργο, ενώ διευκρίνησαν ότι, παρά το γεγονός ότι η διευθύντρια του σχολείου καλύπτεται νομικά, δεν παύει να είναι ηθικά και παιδαγωγικά υπόλογη.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται μετά την δημοσιοποίηση εγγράφου της ΓΑΔΑ όπου ζητά από τα αστυνομικά τμήματα να καταγράψουν «τα προβλήματα λειτουργίας των σχολείων» που είναι στον χώρο ευθύνης τους.

Διαβάστε τη συνέχεια του ρεπορτάζ εδώ: Τι απαντά η διευθύντρια του σχολείου στο Κερατσίνι για τους «καταληψίες» που… κόπηκαν από τις Πανελλαδικές

eggrafo

Σχετικά άρθρα