Ισλαμικό ΚράτοςΑρμενία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο Κτηματολόγιο οι ιδιοκτήτες σε Κοζάνη, Αρκαδία και Αργολίδα

Στο Κτηματολόγιο οι ιδιοκτήτες σε Κοζάνη, Αρκαδία και Αργολίδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αργολίδα, Αρκαδία, Κοζάνη, Κτηματολόγιο,

Συνεχίζεται από Δευτέρα 7 Ιουλίου η συλλογή δηλώσεων Κτηματογράφησης, από τους ιδιοκτήτες που έχουν δικαίωμα επί των ακινήτων που βρίσκονται εντός των ορίων των προκαποδιστριακών Ο.Τ.Α. Δήμων της Π.Ε. Κοζάνης και των Π.Ε. Αργολίδας και Αρκαδίας, οι οποίοι πρέπει να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο γραφείο κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr

Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τις περιοχές αυτές, η οποία είναι υποχρεωτική, λήγει στις 7 Οκτωβρίου 2014 για τους κατοίκους εσωτερικού και στις 7 Ιανουαρίου 2015 για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΧΑ ΑΕ, Ηλίας Λιακόπουλος, ανέφερε ότι «εκτός όμως από το πρώτο στάδιο κτηματογράφησης που είναι η συλλογή δηλώσεων σε νέες περιοχές, υπενθυμίζουμε στους πολίτες ότι έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι διαδικασίες κτηματογράφησης και έχουν ενταχθεί σε λειτουργία κτηματολογίου οι ΟΤΑ Άστρους και Παράλιου Άστρους, Δολιανών και Ξεροπήγαδου του Ν. Αρκαδίας, οι ΟΤΑ Ολυμπιάδας, Περδίκκας, Αγ. Χριστοφόρου και Φιλώτας του Ν. Κοζάνης και οι ΟΤΑ Κεφαλαρίου και Νέας Κίου της Αργολίδας.

Για τις περιοχές αυτές το 2015 – 2016 εκπνέει η προθεσμία μέσα στην οποία οι πολίτες μπορούν να διορθώσουν τυχόν σφάλματα που αφορούν στην ακίνητη περιουσία τους. Μετά το πέρας της προθεσμίας οι εγγραφές στο κτηματολόγιο γίνονται οριστικές και παράγουν αμάχητο τεκμήριο υπέρ των εγγεγραμμένων στο Κτηματολόγιο, δηλαδή αποκλείεται οποιαδήποτε μεταβολή του περιεχομένου τους».

Σχετικά άρθρα