Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αντιπτέραρχος μετά θάνατον ο ηρωικός πιλότος Γιώργος Μπαλταδώρος

Αντιπτέραρχος μετά θάνατον ο ηρωικός πιλότος Γιώργος Μπαλταδώρος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Μπαλταδώρος, Πολεμική Αεροπορία,

Αντιπτέραρχος γίνεται μετά θάνατον με Προεδρικό Διάταγμα ο ηρωικός πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας Γιώργος Μπαλταδώρος, που σκοτώθηκε τον Απρίλιο στην Σκύρο. Ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις το ΓΕΑ εισηγήθηκε να αποδοθεί στον Γιώργο Μπαλταδόρο ο βαθμός του αντιπτεράρχου καθώς έχασε τη ζωή του υπερασπιζόμενος την εθνική μας κυριαρχία.

O χειριστής της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκε με μαχητικό Mirage 2000-5 από τη βάση της Σκύρου σε προσπάθεια αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών στη Λέσβο, το πρωί της 12ης Απριλίου. Κατά την επιστροφή στη βάση της Σκύρου, το μαχητικό έπεσε στα ανοιχτά του νησιού, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Η ανακήρυξή του Μπαλταδώρου σε αντιπτέραρχο μετά θάνατον, σημαίνει ότι η σύζυγός του θα λάβει ανάλογη σύνταξη. Παράλληλα, η Βουλή έχει «υιοθετήσει» τα παιδιά του ήρωα πιλότου και θα καταβάλλει κάθε χρόνο ένα ποσό για τα ανήλικα τέκνα μέχρι την ενηλικίωσή τους και αν σπουδάσουν, μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους.

Το ποσό αυτό καθορίζεται στα 10.000 ευρώ για ένα τέκνο, 18.000 ευρώ για δυο τέκνα, 21.000 για τρία τέκνα και 25.000 ευρώ για τέσσερα τέκνα.

Σχετικά άρθρα