Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρωτοφανές: Αναβάλονται 300 χειρουργεία στο ΚΑΤ λόγω υπέρβασης… προϋπολογισμού

Πρωτοφανές: Αναβάλονται 300 χειρουργεία στο ΚΑΤ λόγω υπέρβασης… προϋπολογισμού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νοσοκομείο ΚΑΤ, Υπουργείο Υγείας,

Σε μία πρωτοφανή απόφαση, αλλά και ενδεικτική για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει ακόμη και τα πιο μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, προχώρησε ο διοικητής του νοσοκομείου ΚΑΤ.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», την προηγούμενη Παρασκευή, η διοίκηση του νοσοκομείου ενημέρωσε το προσωπικό ότι λόγω υπέρβασης των δαπανών του πρώτου εξαμήνου σε σχέση με τον προϋπολογισμό, θα πρέπει να «περιοριστούν» τα τακτικά περιστατικά «μέχρι να ισορροπήσουν τα οικονομικά μεγέθη ή να αυξηθούν οι πιστώσεις».

Στο πλαίσιο αυτό θα σταματήσουν πλήρως τα τακτικά περιστατικά την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου 2014.

Σημειώνεται ότι ούτως ή άλλως το καλοκαίρι λόγω υποχρεωτικών αδειών του προσωπικού και συντήρησης των χειρουργικών αιθουσών η πραγματοποίηση τακτικών χειρουργείων σταματά τέσσερις με πέντε εβδομάδες, που σημαίνει ότι εάν δεν αλλάξουν τα δεδομένα στο ΚΑΤ, εφέτος οι «διακοπές» αυτές θα ξεκινήσουν τρεις εβδομάδες νωρίτερα.

Με δεδομένο ότι κάθε εβδομάδα πραγματοποιούνται στο ΚΑΤ περί τις 100 χειρουργικές επεμβάσεις από τη «λίστα» (τακτικά περιστατικά), αυτό θα σημαίνει ότι θα μεταφερθούν για μετά το καλοκαίρι περίπου 300 επεμβάσεις που θα γίνονταν μέσα στον Ιούλιο.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΚΑΤ, η οικονομική υπηρεσία έχει ετοιμάσει αίτημα αύξησης των πιστώσεων, ενώ για το θέμα αυτό θα υπάρξει σήμερα το μεσημέρι συνάντηση της διοίκησης του νοσοκομείου με τη διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, οπότε και ενδέχεται να δοθεί λύση ώστε το ΚΑΤ να μην κλείσει «πρόωρα» τα χειρουργεία στα τακτικά περιστατικά.

Σχετικά άρθρα