Να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και μη νόμιμη η απόφαση με την οποία τέθηκε σε αργία ζητεί με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας καθηγητής μαθηματικός, ο οποίος δίδασκε σε σχολείο του Αιγαίου και κατηγορήθηκε για σεξιστική και ρατσιστική συμπεριφορά.
Ο εκπαιδευτικός – ο οποίος φέρεται να είχε… αδυναμία στις μαθήτριες – εμφανίζεται, σύμφωνα με καταγγελίες, να προχωρούσε σε ανάρμοστα και προκλητικά σχόλια κατά τη διάρκεια του μαθήματος.
Σύμφωνα με την ΕΔΕ που διενεργήθηκε, ο καθηγητής υπερέβη τα εσκαμμένα.
«Θέλω να έρθεις στην ομάδα γιατί ξέρω ότι παίζεις καλά τα μπαλάκια» φέρεται να είπε σε μαθήτρια προκειμένου να την πείσει να συμμετάσχει στην ομάδα του πινγκ-πονγκ, ενώ σε άλλη μαθήτρια ρώτησε: «Το σημείο G το ξέρετε;».
Σε μαθήτρια που ζήτησε να βγει από την τάξη, ο καθηγητής φέρεται να είπε «Όχι μου είσαι απαραίτητη» , ενώ, σύμφωνα με τις καταγγελίες, όταν δόθηκε λάθος απάντηση για το πεδίο ορισμού μιας συνάρτησης ανέφερε:
«Παίρνουμε την τάδε συνάρτηση και τη χώωωωωνουμε (με έμφαση, συνοδευόμενη με ανάλογη κίνηση) στην άλλη συνάρτηση», ενώ σε μαθητή ο οποίος ανέφερε ότι έτρωγε φρούτα, τον ρώτησε:
«Τι, μπανάνες; Μακριές; Κοντές; Ίσες ή κυρτές;».
Στον ίδιο καθηγητή αποδίδεται ότι κορόιδευε μαθητή που φορούσε σιδεράκια ενώ αγνοούσε επιδεικτικά τους αλλοδαπούς μαθητές.
«Αλβανέ εσύ θα πεις μάθημα;», «Αλβανέ εσύ έφερες τις ασκήσεις;», «ήρθαν οι Αλβανοί και μας πήραν τις δουλειές», ήταν μερικές από τις παρατηρήσεις του.
Ο καθηγητής προσέφυγε στην Δικαιοσύνη ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και ως μη νόμιμη, η απόφαση του υπουργού Παιδείας με την οποία τέθηκε σε προσωρινή αργία.
Ο εκπαιδευτικός υποστηρίζει ότι η θέση σε αργία δεν αποσκοπεί στο να τον εξαναγκάσει να συμμορφωθεί, αλλά τον τιμωρεί για πειθαρχικό αδίκημα που δήθεν διέπραξε, ως «ποινή υπόνοιας», παραβιάζοντας έτσι το τεκμήριο της αθωότητας, το οποίο προστατεύεται από το Σύνταγμα, την ΕΣΔΑ και τον Υπαλληλικό Κώδικα.
Ακόμη, υποστηρίζει ότι παραβιάστηκε η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, καθώς «η ποινή» είναι δυσανάλογη με τα όσα του αποδίδονται και δεν τηρήθηκε το άρθρο 20 του Συντάγματος, που προβλέπει ότι πριν την ποινή έπρεπε να κληθεί να παρέχει εξηγήσεις.