Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ταυτοποιήθηκαν άλλοι έξι για την επίθεση σε Μπουτάρη – Ανάμεσά τους κι ο πατέρας με το παιδί στην αγκαλιά

Ταυτοποιήθηκαν άλλοι έξι για την επίθεση σε Μπουτάρη – Ανάμεσά τους κι ο πατέρας με το παιδί στην αγκαλιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Γενοκτονία Ποντίων, Γιάννης Μπουτάρης, Δήμος Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Πόντιοι,

Το πρωί της Τετάρτης θα παρουσιαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο οι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες για την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη.

Υπενθυμίζεται ότι η υπεράσπισή τους κατέθεσε αίτημα αναβολής το οποίο έγινε δεκτό, ωστόσο μέχρι τότε το δικαστήριο αποφάσισε τη διατήρηση της κράτησής τους.

Οι τρεις συλληφθέντες, ηλικίας 20, 20 και 36 ετών, παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος τους παρέπεμψε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

«Ήταν ένα τυχαίο γεγονός. Ο νεαρός δεν είναι οργανωμένος σε κανέναν χώρο πολιτικό ή άλλου είδους και είχε κατέβει στην εκδήλωση ως Πόντιος», είπε η δικηγόρος ενός εκ των συλληφθέντων, τονίζοντας ότι ο πελάτης της έχει μετανιώσει για τις πράξεις του.

Ο τέταρτος από τους συλληφθέντες είναι ανήλικος, 17 ετών και έχει παραπεμφθεί στο αρμόδιο δικαστήριο.

Έξι ακόμη ταυτοποιήσεις

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες έχουν ταυτοποιηθεί έξι ακόμα πρόσωπα που εκτιμάται ότι συμμετείχαν στην επίθεση.

Ανάμεσά τους είναι και ο άνδρας που είχε ένα παιδί στην αγκαλιά του και καταδίωξε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Η Αστυνομία περιμένει την εισαγγελική παραγγελιά για τη συνέχιση της έρευνας ώστε να σχηματιστεί συμπληρωματική δικογραφία.

«Αυτοί που μου επιτέθηκαν ήταν οργανωμένοι φασίστες»

«Αυτοί που μου επιτέθηκαν δεν είχαν καμία σχέση με την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Ξέρω ποιοι είναι.

»Μου επιτέθηκαν σαν άτομο και σαν δήμαρχο οργανωμένοι φασίστες», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, με αφορμή την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε το απόγευμα του Σαββάτου.

«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Γιατί αύριο θα είναι άλλος στη θέση μου. Κάποιος που θα ξυλοκοπηθεί. Για τις ιδέες του. Για τη θρησκεία του. Για τον διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό του. Για το χρώμα του δέρματός του. Γιατί είναι διαφορετικός», σημείωσε παράλληλα.

Σχετικά άρθρα