Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ακύρηχτος πόλεμος στην κουρδική DHKP-C και το πάρτι των «Υπηρεσιών»

Ο ακύρηχτος πόλεμος στην κουρδική DHKP-C και το πάρτι των «Υπηρεσιών»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο), Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, Εξάρχεια,

Σε μία ακόμη επιχείρηση «μυστήριο» προχώρησε το βράδυ της Παρασκευής η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία με την Κρατική Ασφάλεια, αυτή τη φορά στο κέντρο των Εξαρχείων, στην οδό Σπύρου Μερκούρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο διαμέρισμα στο οποίο εισέβαλαν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής διέμεναν άτομα κουρδικής καταγωγής, τα οποία φέρονται να συνδέονται με την κουρδική οργάνωση DHKP-C.

Ο νέος κύκλος συλλήψεων άνοιξε το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης ενάντια στη δημιουργία φυλακής υψίστης ασφαλείας, έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης, προσήχθη 24χρονη υπήκοος Τουρκίας.

Η προσαχθείσα μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, όπου διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε εκτός από ένταλμα του ανακριτή Μυτιλήνης και Ερυθρά Αγγελία της Interpol Tουρκίας.

Κατηγορείται συγκεκριμένα ότι παρείχε συνδρομή (πληροφορίες και οικονομική βοήθεια) στην ακροαριστερή οργάνωση DHKP-C, της Τουρκίας.

Ακολούθησε έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι στην περιοχή των Εξαρχείων, το οποίο η 24χρονη είχε δηλώσει ως μόνιμη διεύθυνση κατοικίας της.

Εκεί, εντοπίστηκαν ο επικεφαλής της Επιτροπής Αλληλεγγύης και μια ακόμα γυναίκα σε βάρος των οποίων επίσης εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του ανακριτή Μυτιλήνης για την υπόθεση της μεταφοράς βαρύ οπλισμού με φουσκωτό ανοικτά της Χίου.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση έρχεται σε συνέχεια των δεκάδων που έχουν διεξαχθεί τα τελευταία δύο χρόνια σε μία προσπάθεια των ελληνικών Αρχών και της ΕΥΠ να εντοπίσει τα μέλη της οργάνωσης DHKP-C ανά την ελληνική επικράτεια.

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων αυτών εντάσσεται πέραν του φουσκωτού οπλοστασίου ανοιχτά της Χίου και η υπόθεση απαγωγής Κούρδου υπηκόου από τα Εξάρχεια και παράδοσή του στις τουρκικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι ο ο ασκός του Aιόλου για την υπόθεση της DHKP-C άνοιξε ουσιαστικά μετά την έκρηξη χειροβομβίδας σε διαμέρισμα στην Τριανδρία της Θεσσαλονίκης, όπου σκοτώθηκε ένας άνδρας κουρδικής καταγωγής, μέλος της οργάνωσης.

Τότε οι Αρχές είχαν διαρρεύσει ότι η χειροβομβίδα έσκασε καθώς ο άτυχος άνδρας την περιεργαζόταν.

Ωστόσο σε αστυνομικούς κύκλους γίνεται λόγος για ανεξέλεγκτο «πάρτι» μυστικών υπηρεσιών ώστε να εντοπιστούν και συλληφθούν όλα τα μέλη της οργάνωσης, πράγμα το οποίο αποτελεί πάγιο αίτημα της Τουρκίας και άλλων δυτικών χωρών, που χαρακτηρίζουν την οργάνωση που αριθμεί περισσότερα από 30.000 μέλη τρομοκρατική.

Σχετικά άρθρα