Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε κλίμα συγκίνησης έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του στρατηγού Τζανιδάκη

Σε κλίμα συγκίνησης έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του στρατηγού Τζανιδάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Μπαλταδώρος, Ελληνικός Στρατός, Ευάγγελος Αποστολάκης, Κρήτη, Ρέθυμνο, Σταύρος Αρναουτάκης, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, του Περιφερειάρχη Κρήτης και πλήθους κόσμου, έγιναν την Κυριακή τα αποκαλυπτήρια προτομής του ήρωα Γιάννη Τζανιδάκη.

«Ο θάνατος του Γιάννη Τζανιδάκη, του Γιώργου Μπαλταδώρου και όλων των άλλων ηρώων μας που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος για την Πατρίδα, χαλυβδώνουν το ηθικό και την αποφασιστικότητα μας, όλου του στρατεύματος», τόνισε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης από την Ελεύθερνα Ρεθύμνου, τον τόπο καταγωγής του Κρητικού ήρωα Γιάννη Τζανιδάκη, που έπεσε εν ώρα καθήκοντος πριν ένα χρόνο, μεταδίδει το Cretalive.

Σε κλίμα συγκίνησης στην Ελεύθερνα, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, Πολιτικών-Στρατιωτικών Αρχών, Περιφέρειας, Δήμων, φορέων και πλήθους κόσμου τίμησαν την μνήμη του ήρωα Γιάννη Τζανιδάκη.

Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Μητροπολίτη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κκ Ευγένιο και έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του στην πλατεία του χωριού.

Στέφανο στην μνήμη του Κρητικού ήρωα που έχασε την ζωή του στην εκτέλεση του καθήκοντος κατέθεσαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, εκπρόσωποι αποστράτων-εφέδρων Αξιωματικών, ενώ με συγκίνηση μίλησαν εκπρόσωπος της οικογένειας Τζανιδάκη, και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο οποίος και παρέδωσε την Ελληνική σημαία στην οικογένεια του πεσόντα για την Πατρίδα, ήρωα.

Ο κ. Αποστολάκης μάλιστα, αναφερόμενος στην προσωπικότητα και το ήθος του αείμνηστου Κρητικού ήρωα, είπε χαρακτηριστικά «τον Γιάννη τον είχα υπό τις διαταγές μου και εξετίμησα το ήθος, την υπηρεσιακή του επάρκεια, γενναιότητα, την εμπιστοσύνη την σοβαρότητα και τον σεβασμό που ενέπνεε σε όλους. Η μνήμη του θα είναι αιώνια».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δήλωση του, αναφερόμενος στον Κρητικό ήρωα Γιάννη Τζανιδάκη αλλά και στον Γιώργο Μπαλταδώρο είπε:

«Τιμούμε την μνήμη του ήρωα Γιάννη Τζανιδάκη που έχασε την ζωή του πριν ένα χρόνο στην εκτέλεση του καθήκοντος για την Πατρίδα.

»Αιώνια η μνήμη του, όπως αιώνια να είναι η μνήμη όλων που θυσιάστηκαν για την Πατρίδα με τελευταίο θύμα τον σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο».

Ο υποστράτηγος Γιάννης Τζανιδάκης ήταν ανάμεσα στους τέσσερις νεκρούς του μοιραίου ελικοπτέρου Χιούι που έπεσε τον Απρίλιο του 2017 στο Σαραντάπορο.

Ο Γιάννης Τζανιδάκης καταγόταν από την Αρχαία Ελεύθερνα του Ρεθύμνου.

Αποφοίτησε το 1984 από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Από το Σεπτέμβριο 2007 μέχρι τον Οκτώβριο 2009 διετέλεσε Υπασπιστής του υφυπουργού Άμυνας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη.

Τον Μάρτιο του 2016 προήχθη σε υποστράτηγο Ιππικού Τεθωρακισμένων και τοποθετήθηκε υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα.

Σχετικά άρθρα