Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιπλέον 800 αστυνομικοί αποδεσμεύονται από στόχους και θα φυλάνε την Αθήνα

Επιπλέον 800 αστυνομικοί αποδεσμεύονται από στόχους και θα φυλάνε την Αθήνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Αττική, Νίκος Τόσκας, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

Επιπλέον 800 αστυνομικοί θα προστεθούν σύντομα στη φύλαξη του Λεκανοπεδίου Αττικής και την Αθήνα, με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα.

Οι 700 από αυτούς προέρχονται από το πρόγραμμα αποδέσμευσης αστυνομικών από την ασφάλεια προσώπων και χώρων, που ολοκλήρωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, οι επιπλέον αστυνομικοί θα διατεθούν άμεσα για την αναβάθμιση της προληπτικής και εμφανούς αστυνόμευσης στο λεκανοπέδιο.

Όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, έγινε μια ορθολογικότερη κατανομή του προσωπικού, που εκτός από την σημαντική μείωση του προσωπικού φύλαξης προσώπων και στόχων, περιλαμβάνει:

– Μείωση του προσωπικού των Επιτελείων των Διευθύνσεων Αστυνομίας και των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας της ΓΑΔΑ στον απολύτως απαραίτητο αριθμό, για την κάλυψη των διοικητικών τους αναγκών,

– Λήξη αποσπάσεων προσωπικού της ΓΑΔΑ το οποίο έχει αποσπαστεί σε υπηρεσίες εκτός της Αττικής, εξαιρουμένων των αποσπασθέντων για την κάλυψη ιδιαίτερων ή επιτακτικών υπηρεσιακών αναγκών, όπως η διαχείριση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών και η αστυνόμευση τουριστικών περιοχών,

– Μείωση του προσωπικού γενικών καθηκόντων κάποιων υπηρεσιών, αλλά και περιορισμό των χαμηλόβαθμων αστυνομικών (αστυφύλακες-υπαρχιφύλακες) των υπηρεσιών της ΓΑΔΑ και ιδίως των Αστυνομικών Τμημάτων, που διατίθενται καθημερινά σε γραμματειακά-διοικητικά καθήκοντα ή σε καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας.

Το σύνολο του προσωπικού που εξοικονομείται από τα παραπάνω μέτρα θα διατεθεί άμεσα σε Αστυνομικά Τμήματα, καθώς και στην υπό ίδρυση Υπηρεσία Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών για την ενίσχυση των πεζών και εποχούμενων περιπολιών.

Πρέπει να σημειωθεί ότι παράλληλα επιχειρείται η αναβάθμιση της Άμεσης Δράσης και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, γι΄ αυτό, όσοι από τους 800 έχουν αποσπαστεί από τις συγκεκριμένες υπηρεσίες, δεν θα διατεθούν στα Τμήματα, αλλά θα επανέλθουν στις οργανικές τους θέσεις.

Σημαντικό είναι επίσης ότι εξαιρείται το προσωπικό των Ομάδων ΔΙΑΣ και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.ΠΚ.Ε.) από τη φύλαξη-φρούρηση στόχων, κάτι που έχει προκαλέσει αντιδράσεις και από την πλευρά των συνδικαλιστών και πλέον θα διατίθεται, αποκλειστικά, στην εκπλήρωση της βασικής του αποστολής.

Για την άμεση, πλήρη και αποτελεσματική υλοποίηση των μέτρων συγκροτείται, σε επίπεδο Αρχηγείου, Ειδική Επιτροπή Εποπτείας.

Η συγκεκριμένη επιτροπή, εκτός από την παρακολούθηση της εφαρμογής των μέτρων, θα έχει και την εποπτεία των σχεδιασμών επιχειρήσεων, με σκοπό την προστασία, ασφάλεια και εξυπηρέτηση των πολιτών στην περιοχή της ΓΑΔΑ, ενώ δεν αποκλείεται μεσοπρόθεσμα και η αποδέσμευση και άλλων αστυνομικών.

Σχετικά άρθρα