Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεκρός ο πιλότος του Mirage – Τι ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος

Νεκρός ο πιλότος του Mirage – Τι ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπλάνο, Αεροσκάφος, Αιγαίο Πέλαγος, Γιώργος Μπαλταδώρος, Πάνος Καμμένος, Πολεμική Αεροπορία, Σκύρος, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος γνωστοποίησε ότι ο πιλότος του Mirage 2000-5 που κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου έχασε τη ζωή του.

«Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας.

»Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ», έγραψε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος κατέπεσε 9 ναυτικά μίλια βόρεια της Σκύρου, ενώ επέστρεφε με το ζευγάρι του από επιχείρηση αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ τα δυο αεροσκάφη απογειώθηκαν για να αναχαιτίσουν τουρκικά αεροσκάφη τα οποία όμως όταν έφτασαν στο σημείο είχαν ήδη αποχωρήσει.

Το μαχητικό ήταν το «νούμερο 1» ομάδας δυο αεροσκαφών, δηλαδή ο αρχηγός του σχηματισμού και φέρεται να χάθηκε κατά τη διαδικασία προσγείωσης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΓΕΑ, αναφέρεται: «Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της νήσου Σκύρου. Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του».

Οι Τούρκοι διαψεύδουν οποιαδήποτε ανάμιξη:

Ο ειδησεογραφικός τηλεοπτικός σταθμός Heberturk, σε ανταπόκριση του Mahmut Gurer από την Άγκυρα, μετέδωσε ότι σύμφωνα με πηγές των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, την ώρα που κατέπεσε στο Αιγαίο το ελληνικό Mirage, δεν υπήρχε παρουσία τουρκικών μαχητικών στην περιοχή.

Σχετικά άρθρα