Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προβοκάτσια Yeni Safak: Αν βυθιστεί ελληνικό πλοίο στο Αιγαίο θα φταίνε οι Κούρδοι ή ο Γκιουλέν

Προβοκάτσια Yeni Safak: Αν βυθιστεί ελληνικό πλοίο στο Αιγαίο θα φταίνε οι Κούρδοι ή ο Γκιουλέν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ευρώπη, Ιμπραήμ Καραγκιούλ, Κούρδοι, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Συρία, Τουρκία,

Ένα μόλις 24ωρο μετά το θερμό επεισόδιο στο νησί της Ρω αλλά και τον νέο γύρο έντασης που καλλιεργήθηκε από τις δηλώσεις του αρχηγού του MHP, Ντεβλέτ Μπαχτσελί και του αρχηγού των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, Χουλουσί Ακάρ, έρχεται η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, για να δώσει συνέχεια στο τεταμένο κλίμα.

Σε δημοσίευμά της, το οποίο υπογράφει ο ισχυρός άνδρας της εφημερίδας σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και διεθνών σχέσεων, Ιμπραίμ Καραγκιούλ, γίνεται καταρχάς άμεση σύνδεση ανάμεσα σε μία πιθανή προβοκάτσια στο Αιγαίο, μέσω της βύθισης ελληνικού πλοίου και της πτώσης του ρωσικού αεροσκάφους πριν κάποιες μέρες, το οποίο σύμφωνα με την Τουρκία, ήταν επίσης προϊόν σαμποτάζ.

Ο αρθρογράφος λοιπόν αναλύει το τι θα συμβεί αν οι Τούρκοι βυθίσουν ελληνικό πλοίο στο Αιγαίο. «Όταν ανεβαίνει η ένταση στο Αιγαίο το να γίνει κάποιο ατύχημα, ας πούμε το τουρκικό ναυτικό να βυθίσει μια ελληνική πυραυλάκατο ή ένα ελληνικό πλοίο και ξαφνικά όλες οι χώρες της Ευρώπης και οι ΗΠΑ να δημιουργήσουν μια συμμαχία εναντίον της Τουρκίας είναι ένα πιθανό σενάριο και πρέπει να το προσέξουμε αυτό».

Κλείνοντας το κείμενό του, στο οποίο αναλύει τα ανοιχτά μέτωπα της Τουρκίας με ΗΠΑ, Συρία, Ρωσία και Ιράν, ο αρθρογράφος κάνει λόγο για «κρυφό σχέδιο» πολέμιων της χώρας, επικεντρώνοντας στο κίνημα Γκιουλέν και το PKK/PYK τους οποίους «δείχνει» ως εμπνευστές ενός τέτοιου σαμποτάζ, για το οποίο όμως προειδοποιεί ότι «δεν θα ανεχτούμε».

«Για ακόμα μία φορά εφιστώ την προσοχή στο Αιγαίο, ζητώντας τεράστια ευαισθησία», είπε κλείνοντας.

Σχετικά άρθρα