Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οξυγονοκόλλησαν πόρτα σχολείου για να μην παρελάσει αλλοδαπή σημαιοφόρος (φωτο+βίντεο)

Οξυγονοκόλλησαν πόρτα σχολείου για να μην παρελάσει αλλοδαπή σημαιοφόρος (φωτο+βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για 25η Μαρτίου - Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας, Αλβανοί, Βίντεο, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Μαθητές, Παρέλαση, Σαντορίνη, Σχολεία,

Μπροστά σε ένα αλλόκοτο θέαμα βρέθηκαν μαθητές και καθηγητές ανήμερα της 25ης Μαρτίου στο Εμπορείο Σαντορίνης όταν βρήκαν την πόρτα του σχολείου οξυγονοκολλημένη, προκειμένου να μην γίνει η παρέλαση με σημαιοφόρο έναν μαθητή από την Αλβανία.

«Το πρωί της 25ης Μαρτίου όταν οι καθηγητές πήγαν στο σχολείο μαζί με τους μαθητές τους, βρήκαν το λουκέτο της πόρτας με την αλυσίδα συγκολλημένο με σκοπό να μην μπουν στο σχολείο και να μην συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της ημέρας» είπε στην εκπομπή «Ξυπνάμε Μαζί» με τον Σπύρο Χαριτάτο η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Σαντορίνης, Ανθή Πατραμάνη.

«Κλήθηκε η Αστυνομία, ήρθε και η Πυροσβεστική άνοιξε την πόρτα» είπε η κ. Πατραμάνη και πρόσθεσε: «Υπήρξε μια αναταραχή, έφυγαν οι περισσότεροι μαθητές, έγινε η κατάθεση στεφάνου και για την ασφάλεια των μαθητών δεν έγινε η παρέλαση. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν αυτά».

Η ανακοίνωση ΕΛΜΕ Θήρας

«Το πρωί της 25ης Μαρτίου οι καθηγητές και οι Διευθύντρια του Γυμνασίου Εμπορείου βρήκαν την πόρτα του σχολείου σφραγισμένη με ηλεκτροσυγκόλληση και λάδια ριγμένα μπροστά σε αυτή ώστε να παρεμποδιστεί η πραγματοποίηση της παρέλασης με σημαιοφόρο μαθήτρια που κατάγεται από την Αλβανία.

Οι εκπαιδευτικοί αντέδρασαν, έγινε κλήση της Πυροσβεστικής, το σχολείο άνοιξε και συνόδευσαν τη σημαιοφόρο και τους παραστάτες έως το χώρο κατάθεσης των στεφανιών.

Ας σημειωθεί ότι πλήθος κόσμου επιδοκίμασε την έστω και καθυστερημένη εμφάνιση του Γυμνασίου με χειροκροτήματα.

Το κλίμα ασφαλώς χαρακτηριζόταν από ένταση που είχε αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχολογία των μαθητών οι οποίοι φοβισμένοι εγκατέλειψαν το χώρο του σχολείου.

Για ακόμη μία φορά η αστυνομία παρά την έγκαιρη ενημέρωσή της και τις προηγούμενες ρητές διαβεβαιώσεις της, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη διεξαγωγή των προγραμματισμένων εκδηλώσεων.

Έτσι για ακόμη μία φορά οι μαθητές του Γυμνασίου Εμπορείου δεν παρέλασαν υπό την απειλή επεισοδίων.

Ως ΕΛΜΕ Θήρας και ως εκπαιδευτικοί είμαστε περήφανοι για όλες και όλους τους μαθητές/μαθήτριες ανεξαρτήτου θρησκείας και εθνικότητας και τους εκπαιδευτικούς και δηλώνουμε στη σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Εμπορείου ότι θα έχουν την πλήρη συμπαράσταση και προστασία μας σε κάθε επίπεδο.

Συγχαίρουμε το Σύλλογο Διδασκόντων για την ψύχραιμη στάση που επέδειξε και διασφάλισε ένα ήρεμο κλίμα αλλά και την προστασία των μαθητών του σχολείου.

Σε τέτοια φλέγοντα θέματα θα πρέπει να υπάρχει ειλικρινής διάλογος και επικοινωνία με όλη τη σχολική κοινότητα αφού στόχος των εκπαιδευτικών είναι η διαμόρφωση πολύπλευρης προσωπικότητας με βάση τις δημοκρατικές και αντιρατσιστικές αρχές.

Σ’ ένα τέτοιο πεδίο αναφοράς, δεν έχουν θέση τακτικές διχασμού μιας σχολικής κοινότητας αφού κάθε άλλο παρά συντελεί στην προσπάθεια υπεράσπισης των δικαιωμάτων των μαθητών, πολύ περισσότερο εκείνων που προέρχονται από οικογένειες οικονομικών μεταναστών.

Καταδικάζουμε κάθε έκφραση περιφρόνησης, μισαλλοδοξίας και φανατισμού και απαιτούμε σεβασμό στη δημοκρατική λειτουργία της σχολικής κοινότητας.

Μαθητές, γονείς εκπαιδευτικοί μαζί θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε να αποτρέψουμε στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα εθνικισμού.

Τη σημαία έχουν δικαίωμα να κρατήσουν όλα τα παιδιά που μοιράζονται στα σχολεία μας «την ελληνική παιδεία».

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας – Ανθή Πατραμάνη, Νίκος Μπακόπουλος»

Σχετικά άρθρα