Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απολογείται ο Άγγελος Φιλιππίδης

Απολογείται ο Άγγελος Φιλιππίδης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγγελος Φιλιππίδης, Πόπη Παπανδρέου, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο,

Απολογείται τη Δευτέρα στον ανακριτή ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης, οποίος είχε συλληφθεί αμέσως μόλις έφτασε σε στη Αθήνα το πρωί της περασμένης Τετάρτης, μετά την απέλασή του από την Τουρκία.

“Προσήλθα οικειοθελώς όπως είχα πει χθες το βράδυ”, πρόλαβε να δηλώσεις στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν έξω από τη ΓΑΔΑο πρώην πρόεδρος του ΤΤ. “Εγώ τους είπα ότι θα φύγω για την πατρίδα μου, με την πρώτη πτήση” είχε δηλώσει ο κ. Φιλιππίδης, κάτι που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί από τους δικηγόρους του.

Υπενθυμίζεται ότι η απέλασή του από το τουρκικό έδαφος διατάχθηκε μετά από σχετικό σήμα που απέστειλε στις τουρκικές Αρχές η εισαγγελία Εφετών της Αθήνας μέσω Interpol. Εις βάρος του κ. Φιλιππίδη είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του ΤΤ, που προκάλεσε ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο τουλάχιστον 400 εκατομμυρίων ευρώ, όπως προκύπτει από το πόρισμα-καταπέλτη της εισαγγελέως Διαφθοράς, Πόπης Παπανδρέου.

Τι θα πει στον ανακριτή

Ο Άγγελος Φιλιππίδης, αναμένεται να υποστηρίξει ότι τα δάνεια δόθηκαν με τις απαραίτητες εγγυήσεις και αφού τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.
Θα ισχυριστεί ακόμη ότι δεν του δόθηκε η δυνατότητα να πει την άποψή του κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης, παρά το γεγονός ότι είχε ορίσει το συνήγορό του από τις 2 Οκτωβρίου προκειμένου να τον εκπροσωπεί.
Σχετικά με τη σύλληψη και την παραμονή του στην Τουρκία, θα υποστηρίξει ότι μόλις έμαθε τι συνέβη, αμέσως εκδήλωσε την πρόθεσή του να έρθει στην Ελλάδα για να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

Σχετικά άρθρα