Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Σιγεί” το Κολωνάκι: Τέλος η μουσική στα μπαρ μετά τις 12 το βράδυ

“Σιγεί” το Κολωνάκι: Τέλος η μουσική στα μπαρ μετά τις 12 το βράδυ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Γιώργος Καμίνης, Δήμος Αθηναίων, Κολωνάκι, Μουσική,

Μια νέα εποχή έρχεται για το κοσμοπολίτικο κέντρο της Αθήνας, το Κολωνάκι, καθώς με απόφαση του δήμου Αθηναίων απαγορεύεται η μουσική στα μπαρ μετά τις 12 τα μεσάνυχτα τις καθημερινές και μετά τη 1 τα ξημερώματα τις Παρασκευές και τα Σάββατα.

Τα αυθαίρετα τραπεζοκαθίσματα της Τσακάλωφ και η επιχείρηση αποσυμφόρησης του άλλοτε πιο ακριβού πεζόδρομου της χώρας που ηγήθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή.

Οι εργάτες του δήμου Αθηναίων είχαν εμφανιστεί μέρα μεσημέρι στο πεζόδρομο της Τσακάλωφ και βάζοντας μπρος τους τροχούς κοπής που κρατούσαν στα χέρια τους έκοβαν τα μέταλλα πάνω στα οποία είχαν στηριχθεί τα stand bar των επιχειρήσεων μπαρ και εστίασης, τη στιγμή που όλως τυχαίως έπαιζε από τα ηχεία τους η διασκευασμένη από τον Τζόε Κόκερ επιτυχία του Λέοναρντ Κοέν “First we take Manhattan then we take Berlin”.

Αν και δεν είμαστε σε να γνωρίζουμε αν η επιτυχία του συγχωρεμένου Κοέν ενέπνευσε τον δήμαρχο Αθηναίων να «καθαρίσει» το Κολωνάκι από τη νυχτερινή πιάτσα, το σίγουρο είναι ότι μετά την αφαίρεση των παράνομων τραπεζοκαθισμάτων ήρθε και ο περιορισμός του ωραρίου μετάδοσης μουσικής. Έως τις 12.00 μ.μ της καθημερινές και έως 01.00 π.μ. τις Παρασκευές, τα Σάββατα και τις παραμονές αργιών, σύμφωνα με την σχετική απόφαση.

Το μέτρο επιβολής ωραρίου στη μουσική αφορά σε συγκεκριμένους δρόμους του Κολωνακίου όπου παρατηρείται κοσμοσυρροή και οχλαγωγία και οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για τον θόρυβο από τα ντεσιμπέλ αλλά και για την κατάληψη των θέσεων στάθμευσης από τους παρκαδόρους των μπαρ και των εστιατορίων.

Συγκεκριμένα, οι απαγορεύσεις αφορούν στις οδούς Ιπποκράτους, από το ύψος της οδού Σκουφά, Σκουφά με Ομήρου, Ακαδημίας, Βασιλίσσης Σοφίας, Μαρασλή, Αριστίππου, Κλεομένους, Ηλ. Ρογκάκου, Χερσώνος, Οκταβίου Μερλιέ και Ιπποκράτους.

Αν και η ισχύουσα νομοθεσία επιτρέπει την μετάδοση μουσικής μέχρι τις 22.00 κατά την χειμερινή περίοδο και μέχρι τις 23.00 κατά την θερινή περίοδο, η νέα αυτή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων παρατείνει κατά μια ώρα το ωράριο της μουσικής στα καταστήματα που έτσι και αλλιώς δεν τήρησαν ποτέ τους περιορισμούς «βαρώντας» μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και σε μεγάλη ένταση.

Αποτέλεσμα της ασυδοσίας και της μη επιβολής μέτρου στην λειτουργία των μπαρ ήταν να δημιουργηθεί μια χαοτική κατάσταση που οδήγησε σε καταγγελίες και μηνύσεις από την πλευρά των κατοίκων εναντίον παντός υπευθύνου.

Μάλιστα οι υπεύθυνοι της δημοτικής Αρχής ορκίζονται ότι αυτή τη φορά δεν πρόκειται να αφήσουν τα πράγματα στη τύχη τους και πως θα ταράξουν τους μαγαζάτορες στη νομιμότητα ώστε να μην επαναληφθούν οι αμαρτίες του πρόσφατου παρελθόντος.

Δείτε την απόφαση

 

Σχετικά άρθρα