Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αγωνία για την 35χρονη ορειβάτη που τραυματίστηκε σοβαρά στον Όλυμπο

Αγωνία για την 35χρονη ορειβάτη που τραυματίστηκε σοβαρά στον Όλυμπο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Θεσσαλία, Λάρισα, Μακεδονία, Όλυμπος, Ορειβασία, Πυροσβεστική Υπηρεσία,

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19.10: Σε θρίλερ εξελίσσεται η διάσωση της 35χρονης γυναίκας η οποία τραυματίστηκε το πρωί του Σαββάτου μετά από πτώση στο «λούκι του Στεφανιού» στον Όλυμπο, σε υψόμετρο περίπου 2.800 μέτρων, όπου επιχειρούσε ανάβαση μαζί με ομάδα ορειβατών από τα Σκόπια.

Το Super Puma της πολεμικής αεροπορίας αν και προσέγγισε το σημείο πτώσεως, δεν κατάφερε να την παραλάβει. Πλέον λόγω δύσης του ηλίου και των ιδιαίτερων μορφολογικών συνθηκών το ελικόπτερο σταμάτησε να επιχειρεί.

Έτσι η τραυματίας θα μεταφερθεί και θα διανυκτερεύσει στο καταφύγιο «Γ. Aποστολίδης» ενώ σε άλλο καταφύγιο, το οποίο βρίσκεται σε χαμηλότερο υψόμετρο, θα διανυκτερεύσει ομάδα της πυροσβεστικής υπηρεσίας ώστε με το πρώτο φως της ημέρας να συνεχίσουν τις προσπάθειες για τη διακομιδή της σε νοσοκομείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο καταφύγια απέχουν μεταξύ τους περίπου δέκα ώρες πεζοπορίας.

Από τις 11 το πρωί μέχρι και πριν από λίγη ώρα γίνονταν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να διακομιστεί σε νοσοκομείο καθώς ο τραυματισμός της κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρός, ωστόσο αυτό δεν κατέστη εφικτό.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε για το περιστατικό μέσω ασυρμάτου από το καταφύγιο «Γ. Αποστολίδης» και άμεσα ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ταυτόχρονα ζητήθηκε η συνδρομή εναέριου μέσου για τη μεταφορά της γυναίκας.

Σχετικά άρθρα