Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία παρενόχλησε γερμανικό σκάφος μεταξύ Σαμοθράκης και Λήμνου

Η Τουρκία παρενόχλησε γερμανικό σκάφος μεταξύ Σαμοθράκης και Λήμνου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Γερμανία, Λήμνος, Πολεμικό Ναυτικό, Σαμοθράκη, Τουρκία, Τουρκική Κορβέτα, Τουρκική Φρεγάτα, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Συνεχίζοντας τη τακτική των προκλήσεων και αμφισβητήσεων, η Τουρκία προχώρησε στην παρενόχληση γερμανικού ερευνητικού σκάφους που διενεργεί επιστημονικές μελέτες και εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, στην περιοχή μεταξύ Σαμοθράκης και Λήμνου, για λογαριασμό του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης.

Πρόκειται για το ερευνητικό σκάφος «Meteor» για το οποίο οι σχετικές επαφές είχαν γίνει από το καλοκαίρι και η άδεια δόθηκε από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του  Newsbeast.gr, δεσμεύτηκε και σχετική περιοχή με τη NAVTEX LA57 με εναρκτήρια ημερομηνία από τις 28 Δεκεμβρίου μέχρι νεωτέρας.

Η Τουρκία, μέσω του σταθμού της Σμύρνης, προχώρησε στην έκδοση αντιNAVTEX με την οποία ισχυριζόταν πως η LA57 εκδόθηκε από σταθμό που δεν έχει την σχετική δικαιοδοσία.

Η Άγκυρα θεώρησε σκόπιμο στο πλαίσιο της αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων να παρενοχλήσει και μέσω ασυρμάτου του επιστημονικό σκάφος, λέγοντάς του να απομακρυνθεί, καθώς βρισκόταν στην περιοχή χωρίς άδεια.

Το σκάφος επικοινώνησε με την Αθήνα και έλαβε από τις ελληνικές Αρχές το μήνυμα να συνεχίσει κανονικά τις δραστηριότητές του.

Σημειώνεται, ότι η φρεγάτα «Έλλη», νωρίς το πρωί, βρισκόταν στην περιοχή της Σκύρου παρακολουθώντας τουρκική κορβέτα που συνοδεύει γεωτρύπανο που πλέει προς Κωνσταντινούπολη, μισθωμένο από την Τουρκία.

Έλαβε εντολή να πλεύσει προς την περιοχή του ερευνητικού για παν ενδεχόμενο.

Σχετικά άρθρα