Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέο θρίλερ στον Όλυμπο: Νεκρός 55χρονος ορειβάτης που έπεσε σε χαράδρα

Νέο θρίλερ στον Όλυμπο: Νεκρός 55χρονος ορειβάτης που έπεσε σε χαράδρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Όλυμπος, Ορειβασία, Ορειβάτης, Πυροσβέστης, Πυροσβεστική Υπηρεσία,

Νεκρός εντοπίστηκε ο ένας εκ των δύο ορειβατών που αναζητούνταν στην περιοχή Καλόγερος Ολύμπου. Ο δεύτερος ορειβάτης, 37 ετών, απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική και φέρει ελαφρά τραύματα.

Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε για το συμβάν λίγο πριν από τις 16.00 τη Δευτέρα, έπειτα από τηλεφώνημα του 37χρονου για βοήθεια.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες, η μαραθώνια επιχείρηση ανάσυρσης του 55χρονου ορειβάτη στον Όλυμπο, ο οποίος μαζί με το 37χρονο φίλο του βρίσκονταν σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Καλόγερος και κάλεσαν σε βοήθεια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική ο 55χρονος άτυχος άνδρας είναι νεκρός.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, οι διασώστες κατάφεραν και προσέγγισαν το σημείο στο οποίο ο 55χρονος γλίστρησε και έπεσε.

Το κλιμάκιο της πυροσβεστικής αυτή την ώρα μεταφέρει τη σορό του 55χρονου.

Πυροσβέστες, παρά τις δυσχερείς καιρικές συνθήκες και τον ισχυρό παγετό επιχείρησαν αργά το βράδυ.

Ο νεαρότερος ορειβάτης ανασύρθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, μεταφέρθηκε αρχικά στη θέση Πριόνια και από εκεί με ασθενοφόρο διεκομίσθη στο νοσοκομείο της Κατερίνης.

Σύμφωνα με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, ο 55χρονος έφερε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, καθώς έπεσε σε χαράδρα.

Ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, που συμμετείχε στην επιχείρηση και μετέφερε 5 άτομα της 2ης ΕΜΑΚ από το Λιτόχωρο, δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το σημείο.

Τα άτομα της ΕΜΑΚ κινήθηκαν με τα πόδια προς την περιοχή Καλόγερος.

Αυτή είναι η τρίτη επιχείρηση διάσωσης στον Όλυμπο από το περασμένο Σάββατο, όταν σημειώθηκε η τραγωδία με το θάνατο του 25χρονου ορειβάτη και τον τραυματισμό του φίλου του, ενώ την Κυριακή δύο ορειβάτες εντοπίστηκαν τραυματισμένοι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κατερίνης.

Σχετικά άρθρα