Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συναγερμός από ΕΟΦ για συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν… “βιάγκρα”

Συναγερμός από ΕΟΦ για συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν… “βιάγκρα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διατροφή, Ελληνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), Στυτική Δυσλειτουργία, Φάρμακα,

Να μην χρησιμοποιούν τα προϊόντα Vitalman, Dame Max & Catuaba προειδοποιεί τους καταναλωτές ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.

Όπως αναφέρει τα συγκεκριμένα προϊόντα προωθούνται ως συμπληρώματα διατροφής και διακινήθηκαν μέσω διαδικτύου, ενώ δεν αποκλείεται να γίνεται πώλησή τους και από καταστήματα ειδών υγιεινής διατροφής/φυτοθεραπείας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου που διενεργήθηκε από την Αρμόδια Αρχή της Ισπανίας, τα συγκεκριμένα προϊόντα περιέχουν τη μη δηλωθείσα φαρμακευτική ουσία ταδαλαφίλη.

Η ταδαλαφίλη περιέχεται σε συνταγογραφούμενα φάρμακα με ένδειξη τη στυτική δυσλειτουργία και η χρήση της συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα.

«Συνεπώς, κατά τη χρήση των ανωτέρω μη εγκεκριμένων προϊόντων, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη», τονίζει ο ΕΟΦ και καλεί τους καταναλωτές σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μη τα χρησιμοποιήσουν και να τον ενημερώσουν άμεσα.

Σχετικά άρθρα