Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Ξενοδόχος στη Ρόδο απαιτεί να μην συνδικαλίζονται οι εργαζόμενοι του”

“Ξενοδόχος στη Ρόδο απαιτεί να μην συνδικαλίζονται οι εργαζόμενοι του”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ξενοδοχεία, Ρόδος,

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί η υπόθεση με τις καταγγελίες των ξενοδοχοϋπαλλήλων στην Ρόδο εναντίον των εργοδοτών τους, σύμφωνα με τις οποίες υποχρεώνονται να απέχουν από τα συνδικαλιστικά τους όργανα για να προσληφθούν.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Ροδιακή που δημοσιεύει το θέμα η διοίκηση του σωματείου αποφάσισε να επισκεφτεί τον εισαγγελέα και να τον ενημερώσει για την υπόθεση.

Όπως αποφασίστηκε την ερχόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των ιδιοκτητών των ξενοδοχείων με το σωματείο στο γραφείο του εισαγγελέα, για να συζητηθεί το θέμα.

Διαβάστε την ανακοίνωση των ξενοδοχουπαλλήλων:

«Σε έκτακτη συνεδρίαση προχώρησε σήμερα (χθες) 06.06.2014 το Διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου ύστερα από καταγγελίες εργαζομένων σε ξενοδοχείο της εταιρίας Aldemar, που θέλει την διοίκηση να υποχρεώνει τους εργαζόμενους να δηλώνουν ότι δεν είναι μέλη του Σωματείου προκειμένου να προσληφθούν.

Τελικά, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ να οδηγηθεί η υπόθεση στον εισαγγελέα και όλες τις νόμιμες διαδικασίες, με πρωτοστάτη το Πρόεδρο Σταμούλη Αθανάσιο, τον Αντιπρόεδρο Ψαρομπά Αν. αλλά και άλλα μέλη του ΔΣ, το Σωματείο επισκέφθηκε τον εισαγγελέα Κύριο Μπούτσικο.

Αφού συζήτησαν και εξέφρασαν την δυσαρέσκεια και την αγανάκτησή τους για τα όσα συμβαίνουν στην εταιρία, ο εισαγγελέας κάλεσε τον όμιλο Aldemar σε συνάντηση ώστε να δώσει εξηγήσεις, την Τετάρτη 11/06/2014 και ώρα 11:00 πμ. Στην συνάντηση σαφώς θα είναι παρόν ο Πρόεδρος και μέλη του συμβουλίου ώστε να ενημερωθούν για την εξέλιξη της υπόθεσης».

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ
Σημειώνεται ότι το σωματείο δέχτηκε καταγγελίες και από άλλους ξενοδοχοϋπαλλήλους, αυτή τη φορά για μη καταβολή δεδουλευμένων με αποτέλεσμα να ενημερωθεί και γι΄αυτή την υπόθεση ο εισαγγελέας.

Πρόκειται για ξενοδοχείο στην περιοχή της Ιαλυσού το οποίο χρωστά δεδουλευμένα από το 2012 στο προσωπικό, το οποίο συνεχίζει να απασχολεί χωρίς να πληρώνει, με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στάση εργασίας.
Εργοδότες και εργαζόμενοι θα συναντηθούν την ερχόμενη Τρίτη το πρωί στο γραφείο του εισαγγελέα για να συζητήσουν το θέμα.

Σε άλλη ανακοίνωσή του το σωματείο αναφέρει τα εξής: «Στον εισαγγελέα προσέφυγε κι’ για άλλη ξενοδοχειακή επιχείρηση το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου. Εργαζόμενοι επιχείρησης που εδρεύει στην Ιαλυσό, κατήγγειλαν αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα ότι δεν έχουν λάβει δεδουλευμένα από την σεζόν 2012, 2013, άλλα και τους μισθούς του 2014.

Αν και ο Πρόεδρος παρενέβη αρκετές φορές, οι προσπάθειές του δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα οδηγώντας εργαζόμενους και Σωματείο σε στάση εργασίας που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η προσπάθεια για άλλη μα φορά απέβη άκαρπη, αφού οι εργαζόμενοι έλαβαν μόνο ένα μικρό ποσοστό των οφειλόμενων. Έτσι ο πρόεδρος σήμερα 06.06.2014 (χθες) απευθύνθηκε για το ζήτημα στον εισαγγελέα Κύριο Μπούτσικο. Η επιχείρηση έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις στον εισαγγελέα την Τρίτη 10.06.2014 και ώρα 10:00 π.μ. παρουσία του Πρόεδρου και μελών του συμβούλιου».

 

Σχετικά άρθρα