Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τέλος τα χάρτινα εισιτήρια – Μέχρι πότε θα χρησιμοποιούνται

Τέλος τα χάρτινα εισιτήρια – Μέχρι πότε θα χρησιμοποιούνται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εισιτήρια, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Μετρό, Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ), Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων,

Έως τις 10 Νοεμβρίου θα είναι τελικά σε ισχύ οι κάρτες Οκτωβρίου των επιβατών των ΜΜΜ, είτε έχουν ακολουθήσει τη διαδικασία κατάθεσης ανοικτού φακέλου για την έκδοση προσωποποιημένης ηλεκτρονικής κάρτας είτε όχι.

Αυτό εισηγήθηκε ο ΟΑΣΑ στο υπουργείο Μεταφορών, διευκρινίζοντας ότι μετά από την ημερομηνία αυτή οι επιβάτες πρέπει να κινούνται με ηλεκτρονικό εισιτήριο ή με ηλεκτρονικές κάρτες.

Στη σχετική του ανακοίνωση κάνει λόγο για «ενιαία παράταση ισχύος των καρτών Οκτωβρίου μέχρι τις 10 Νοεμβρίου 2017».

Ακόμη γνωστοποιεί ότι από τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου θα επιτρέψει την έκδοση μεμονωμένων ηλεκτρονικών εισιτηρίων του 1,40 στα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων για πλήρη αντικατάσταση των παλαιών χάρτινων εισιτηρίων.

Οι επιβάτες που έχουν στην κατοχή τους χάρτινα εισιτήρια, μπορούν να τα χρησιμοποιούν μέχρι τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου.

Εντός του Νοεμβρίου θα αρχίσει το κλείσιμο των πυλών στους σταθμούς του μετρό.

Στην ιστοσελίδα της ATH.ENA Card δίνονται αναλυτικές πληροφορίες για τον τρόπο χρήσης, δηλαδή από πότε ξεκινά η ισχύς της κάρτας ή του εισιτηρίου, πότε και πως γίνεται σε κάθε μέσο η επικύρωση.

Εφόσον έχετε φορτίσει το ηλεκτρονικό σας εισιτήριο, είτε αυτό είναι το πολλαπλό εισιτήριο, είτε η ATH.ENA Card, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε επικυρώνοντάς το κατά την πρώτη σας διαδρομή, οποτεδήποτε γίνει αυτή.

Η ισχύς του ηλεκτρονικού εισιτηρίου ξεκινά με την πρώτη επικύρωσή του (και όχι με την φόρτιση) και πρέπει να το επικυρώνετε σε όλα τα συγκοινωνιακά μέσα στα οποία θα επιβιβαστείτε κατά την διάρκεια της ισχύος του.

Στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και στο τραμ το ηλεκτρονικό εισιτήριο επικυρώνεται μόνο κατά την είσοδο στο όχημα στα μπλε επικυρωτικά, ενώ στο μετρό (γραμμές 1,2,3) το ηλεκτρονικό εισιτήριο πρέπει να επικυρώνεται και κατά την είσοδο και κατά την έξοδο από τις πύλες των σταθμών.

Η επικύρωση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και κατά την είσοδο και κατά την έξοδο από τους σταθμούς πρέπει να γίνεται παρά το γεγονός ότι οι πύλες θα παραμείνουν ανοικτές στην περίοδο της ταυτόχρονης ύπαρξης χάρτινου και ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Η επικύρωση στα νέα επικυρωτικά μηχανήματα γίνεται ανέπαφα και μία φορά, περνώντας το πολλαπλό εισιτήριο ή την ATH.ENA Card σε απόσταση λίγων εκατοστών από τον οπτικό αναγνώστη, που είναι τοποθετημένος στο μπλε επικυρωτικό και την πύλη και η θέση του συμβολίζεται με το σχήμα των 4 καμπύλων γραμμών.

Το σύστημα ηλεκτρονικού κομίστρου υποστηρίζει δύο κατηγορίες προϊόντων:

Προϊόντα χρονικής διάρκειας, όπως είναι π.χ. το εισιτήριο 1,40 ευρώ με διάρκεια 90 λεπτά της ώρας, η παλαιού τύπου μηνιαία κάρτα με ονομασία προϊόν 30 ημερών, η ετήσια κάρτα με διάρκεια ισχύος 365 ημέρες κ.λπ.

Αποθηκευμένη αξία (ευρώ), την οποία χρησιμοποιούμε ως ηλεκτρονικό πορτοφόλι από το οποίο αφαιρείται η αξία μιας διαδρομής (π.χ. απλή διαδρομή αξίας 1,40 ευρώ ή μιας απλής διαδρομής αεροδρομίου με λεωφορείο ή μετρό).

Μέχρι στιγμής, έχουν εκδοθεί περίπου 140.000 προσωποποιημένες ηλεκτρονικές κάρτες απεριορίστων διαδρομών από τα εκδοτήρια, ενώ άλλες περίπου 40.000 έχουν αποσταλεί ταχυδρομικώς στους κατόχους τους.

Σχετικά άρθρα