Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αχαΐα: Καταγγέλλουν προεκλογικό βόλεμα γιατρού στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας

Αχαΐα: Καταγγέλλουν προεκλογικό βόλεμα γιατρού στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αχαΐα, Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών, Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας,

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών στην Αχαΐακαταγγέλλει προεκλογικό βόλεμα ημετέρου γιατρού σε διευθυντική θέση στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, χωρίς προσόντα και ενάντια σε κάθε νομική και διοικητική διαδικασία.

Η ανακοίνωση- καταγγελία έχει ως εξής:

«Μέσα στην προεκλογική περίοδο, οι μηχανισμοί απόδειξαν ότι ποτέ δεν κοιμούνται: Με εισήγηση του Δ/ντή Ιατρικής Υπηρεσίας κου Μαζαράκη στις 14/5 και με ΑΜΕΣΗ ανταπόκριση του αν. Δ/κτη κου Καραμπελιά την ίδια μέρα ορίζεται, παρά και ενάντια σε κάθε νομική και διοικητική διαδικασία Συντονιστής Διευθυντής του Παθολογικού Τμήματος ιατρός με ειδικότητα την Παθολογική Ογκολογία. Γιατρός ο οποίος δεν έχει γνώση και εμπειρία στη διεύθυνση του πιο πολύπαθου, αναιμικά στελεχωμένου και νευραλγικού τμήματος του νοσοκομείου.

Παρακάμφθηκαν οι τέσσερις διευθυντές της Παθολογίας, ζητήθηκε η απόσπαση –εκ των ελάχιστων- ειδικευομένων στη Μονάδα Χημειοθεραπείας και «τονίστηκε» σε ειδικευόμενους να προσέχουν γιατί εκεί θα δώσουν εξετάσεις. Μέχρι και αλλαγή του προγράμματος εφημέρευσης επιχειρήθηκε πράγμα που απέτρεψε το Επιστημονικό Συμβούλιο, παρά τις πιέσεις.

Εγείρονται τα εξής ερωτήματα:

1. Προς τι η βιασύνη να παρακαμφθεί κάθε νόμιμη διαδικασία; (ορισμός προϊσταμένου γίνεται από το Διοικητή κι όχι τον αναπληρωτή του, για την τοποθέτηση Συντονιστή συνεδριάζει αρμόδια από το νόμο τριμελής επιτροπή κοκ)

2. Προς τι η βιασύνη να αλλάξει η λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής και να διευθυνθεί από ιατρό αλλότριας ειδικότητας, «ξηλώνοντας» την μέχρι τώρα ασκούσα καθήκοντα Συντονιστή, Διευθύντριας Παθολογίας;

3. Έπαιξε ρόλο η πρόσφατη επίσκεψη του Υπ. Υγείας κου Γεωργιάδη τρεις μέρες πριν την παρούσα εξέλιξη και ποία η “συμβολή” τοπικών κομματικών μηχανισμών και βουλευτού;

5. Ποια η τοποθέτηση της 6ης ΥΠΕ και του κου Κατσίβελα για τη νομιμότητα και τη σκοπιμότητα της εν λόγω «απονομής αρμοδιότητας»;

6. Τέλος, ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για την έκρυθμη κατάσταση που κινδυνεύει να παρουσιάσει το Παθολογικό Τμήμα την επόμενη περίοδο; (ήδη έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη δύο συνάδελφοι ενάντια στην απόφαση αυτή και το κλίμα στην καθημερινή πράξη δυναμιτίζεται…).

Μήπως δεν είναι αρκετά τα προβλήματα λειτουργίας του «Αγίου Ανδρέα» από τις πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων και των εγκαθέτων τους για να προστεθούν και άλλα;

Η ΕΙΝΑ καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο την παράνομη και αδιαφανή τοποθέτηση του Παθολόγου-Ογκολόγου στην θέση του Συντονιστή Διευθυντή του Παθολογικού Τμήματος του γενικού Νοσοκομείου Πατρών και καλεί το Διοικητή του ΓΝΠ και το Διοικητή της 6ης ΥΠΕ να αποσύρουν την απόφαση αυτή και να γίνει άμεσα προκήρυξη της θέσης. Μέχρι τότε να αναληφθεί η δ/νση του τμήματος –με τη σύννομη διαδικασία- εκ των διευθυντών Παθολόγων».

Σχετικά άρθρα