Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιες περιοχές κινδυνεύουν από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Ποιες περιοχές κινδυνεύουν από τον ιό του Δυτικού Νείλου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιός Δυτικού Νείλου,

Η καλοκαιρινή επέλαση του ιού του Δυτικού Νείλου από τα κουνούπια ανησυχεί για άλλη μία χρονιά τις υγειονομικές αρχές της χώρας

Πέρυσι, το κέντρο της επιδημίας βρισκόταν στην Αττική, καθώς στα βόρεια προάστια του λεκανοπεδίου σημειώθηκε το 27% των σοβαρών κρουσμάτων που χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ και στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής το 20% των κρουσμάτων.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη καταγράφηκε το 45% των συνολικών κρουσμάτων της λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου.

Το 2013 και συγκεκριμένα από τον Ιούλιο έως και τον Οκτώβριο, σύμφωνα με το onmed, μολύνθηκαν από τον ιό του Δυτικού Νείλου 86 άνθρωποι, οι 11 από τους οποίους έχασαν τη ζωή τους! Ωστόσο, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι από τον ιό του Δυτ. Νείλου μολύνθηκαν περισσότερα από 12.000 άτομα, αφού σε κάθε κρούσμα λοίμωξης του κεντρικού νευρικού συστήματος, αντιστοιχούν περίπου 140 κρούσματα με ήπια ή και καθόλου συμπτώματα.

Οι 9 περιοχές που απειλούνται περισσότερο από τα κουνούπια, με βάση τα επιδημιολογικά και εντομολογικά δεδομένα, φέτος είναι η Αττική, η Θεσσαλονίκη, η Ξάνθη, η Ημαθία, η Καβάλα, οι Σέρρες, η Κέρκυρα, η Πέλλα και η Ηλεία.

Ο ιός του Δυτικού Νείλου μπορεί να προκαλέσει μηνιγγίτιδα, εγκεφαλίτιδα ή άλλες σοβαρές παθολογικές καταστάσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Σχετικά άρθρα