Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Financial Times κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κάθοδο της Χρυσής Αυγής στις εκλογές

Οι  Financial Times κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κάθοδο της Χρυσής Αυγής στις εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Financial Times, Εκλογές, Ευρωεκλογές 2014, Ηλίας Κασιδιάρης, Χρυσή Αυγή,

Η αμερικανική εφημερίδα Financial Times φιλοξενεί άρθρο με τίτλο “Η Χρυσή Αυγή προετοιμάζεται για εκλογική αναμέτρηση” δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην υποψηφιότητα του “νεοναζί” Ηλία Κασιδιάρη για το δήμο της Αθήνας.

Η εφημερίδα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα εκλογικά ποσοστά της Χρυσής Αυγής στις Ευρωεκλογές: «Αναλυτές προβλέπουν ότι η Χρυσή Αυγή θα πάρει 15%-20% στις ευρωεκλογές του Μαΐου και θα μπορούσε ακόμη και να κοντραριστεί με την Νέα Δημοκρατία για την δεύτερη θέση, πίσω από τον αριστερό ΣΥΡΙΖΑ».

Το άρθρο εξηγεί πώς τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής έπεσαν μετά τη δολοφονία του Πάυλου Φύσσα και πώς δημιουργήθηκε εν τέλει ένα κλίμα συμπάθειας μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση των δύο μελών του κόμματος έξω από τα γραφεία της οργάνωσης στο Νέο Ηράκλειο.

Για τον Ηλία Κασιδιάρη γράφει ότι ο χρυσαυγίτης βουλευτής προετοιμάζεται για τις δημοτικές εκλογές και πως μετά την προφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου, «έχει αναλάβει τον ρόλο του ηγέτη και ας αντιμετωπίζει και ο ίδιος κατηγορίες».

«Σε ένα γραφείο διακοσμημένο με τα γαλανόλευκα χρώματα της Ελλάδας, ο Ηλίας Κασιδιάρης μιλά για τα σχέδια του να κατέβει για δήμαρχος Αθηναίων – από το κελί της φυλακής. Λέει πως στόχος της κυβέρνησης είναι να τον βάλει στη φυλακή πριν τις εκλογές έτσι ώστε να μην έχει το δικαίωμα να μιλά στο κοινό αλλά εκείνος θα είναι υποψήφιος εκτός και εάν περάσουν έναν ειδικό νόμο που θα του στερεί τα πολιτικά του δικαιώματα», αναφέρει το δημοσίευμα.

Τέλος, η εφημερίδα αναφέρεται και στην Εθνική Αυγή και τους ισχυρισμούς του Ηλία Κασιδιάρη πως «η Εθνική Αυγή θα έχει μια λίστα με αξιοσέβαστους υποψηφίους- απόστρατους στρατηγούς, πανεπιστημιακούς, γιατρούς. Θα πάρουν ισχυρή στήριξη από τα αυξανόμενα νούμερα των εθνικιστών στην Ελλάδα».

Σχετικά άρθρα