Ισλαμικό ΚράτοςΑρμενία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία εκβιάζει με τον τουρισμό και οι Έλληνες τουριστικοί πράκτορες κλαψουρίζουν! Ντροπή

Η Τουρκία εκβιάζει με τον τουρισμό και οι Έλληνες τουριστικοί πράκτορες κλαψουρίζουν! Ντροπή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η άμεση απαγόρευση απόπλου προς Ελλάδα όλων των εμπορικών ιστιοπλοϊκών σκαφών και η από 12 Οκτωβρίου απαγόρευση των δρομολογίων από τα τουρκικά λιμάνια προς τα ελληνικά νησιά, με επιβατηγά και εμπορικά πλοία, που ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Ναυτιλίας, Μεταφορών και Επικοινωνιών Αχμέτ Αρσλάν προκάλεσε τις άμεσες και έντονες αντιδράσεις των εμπλεκόμενων με τον τουρισμό φορέων των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, επικοινώνησε άμεσα με τα υπουργεία Ναυτιλίας και Τουρισμού, όπου και μετέφερε την αγωνία των τουριστικών πρακτόρων και των άλλων τουριστικών φορέων της Λέσβου.

«Η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι πολλά τουρκικά σκάφη παραβίαζαν τους διεθνείς κανόνες ασφαλείας, ενώ εντοπίστηκαν στο Νότιο Αιγαίο και αρκετά παράνομα τουρκικά τουριστικά σκάφη.

»Θα πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση και τα πλοία να συμμορφωθούν με τους διεθνείς κανόνες ασφαλείας», υποστήριξε μιλώντας στο Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, ο κ. Χατζηκυριάκος και επισήμανε:

«Η τουρκική αγορά ήταν μια από τις πιο δυνατές για το νησί της Λέσβου και φέτος ενίσχυσε σημαντικά τον τουρισμό μας.

»Οι Τούρκοι συνάδελφοι μας έμειναν έκπληκτοι από αυτή την απόφαση- υπάρχει αναταραχή και στα νησιά, αλλά πιστεύουμε ότι στο τέλος θα βρεθεί λύση».

Κι ενώ στη Σάμο ήδη Έλληνας πλοιοκτήτης, εξετάζει το ενδεχόμενο αν θα συνεχίσει τα δρομολόγια προς την Τουρκία όσο διαρκεί αυτή η κατάσταση, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Σάμου Δημήτρης Κασμιρλής, μιλώντας και αυτός στο Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, τόνισε:

«Αυτή η απόφαση δημιουργεί ένα κλίμα φόβου και πίεσης προς την ελληνική πλευρά, αλλά πιστεύω ότι στο τέλος θα βρεθεί λύση γιατί δεν συμφέρει και στους ίδιους τους Τούρκους, καθώς η οικονομία πολλών παραλιακών πόλεων στηρίζεται σ΄ αυτή την συνεργασία».

Ο κ. Κασμιρλής ανέφερε πως αν τελικά ισχύσει μια τέτοια απόφαση θα υπάρξει πρόβλημα στη Σάμο καθώς η τουρκική αγορά ήταν ανερχόμενη και πολλά υποσχόμενη.

«Όμως θα πρέπει να επενδύσουμε και σε άλλες αγορές, δεν θα πρέπει να στηριχθούμε μόνο στην Τουρκία γιατί είναι απρόβλεπτη» κατέληξε.

Θα έπρεπε εδώ και καιρό σε Λέσβο και Σάμο να έχετε επενδύσει και σε άλλες αγορές γιατί η Τουρκία είναι απρόβλεπτη.

Όλη δε αυτή η “αγωνία” για τον τουρισμό από την Τουρκία που “χάνεται” είναι προσβλητική για την πατρίδα μας. Συγκρατηθείτε! Εξάλλου τελείωσε η τουριστική σεζόν.

Σχετικά άρθρα