Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλλάζει στάση η Eldorado: Μένει Ελλάδα – Συνεχίζει την εξόρυξη

Αλλάζει στάση η Eldorado: Μένει Ελλάδα – Συνεχίζει την εξόρυξη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eldorado Gold, Μεταλλωρύχοι, Σκουριές Χαλκιδικής, Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,

Καρπούς απέδωσαν οι συζητήσεις μεταξύ της ηγεσίας του  υπουργείου Περιβάλλοντος και της εταιρείας Eldorado Gold.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που μετέδωσε πρώτο το tribune.gr, η διοίκηση της εταιρείας με έγγραφο της γνωστοποιεί ότι αναστέλλει την απόφασή της για παύση των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα, συνεχίζει τις εργασίες εξόρυξης αλλά και τις συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Ως εκ τούτου δεν θα μπει σε διαθεσιμότητα κανείς από τους εργαζομένους της  Eldorado Gold.

Κυβερνητικά στελέχη επαναλαμβάνουν ότι θα συνεχίσει να τηρείται απαρέγκλιτα η εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και η νόμιμη οδός, όσον αφορά στις αδειοδοτήσεις.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία είχε θέσει τελεσίγραφο μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει άμεσα τις νόμιμες άδειες λειτουργίας ενώ αντιδρά και με το καθεστώς διαιτησίας.

Συγκεκριμένα, η Eldorado Gold ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε εποικοδομητικό διάλογο με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αντικείμενο την ανάπτυξη της επένδυσης των Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

«Τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, που αποτελούνται από τα υποέργα των Σκουριών, της Ολυμπιάδας και το μεταλλείο στο Στρατώνι, έχουν αδειοδοτηθεί το 2011 από το ελληνικό Κράτος βάσει μίας ενιαίας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ)», αναφέρει η εταιρεία ενώ, σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado George Burns, σημείωσε:

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τον εποικοδομητικό διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη με το ΥΠΕΝ. Πέραν αυτού, την προηγούμενη εβδομάδα το ΥΠΕΝ εξέδωσε μία σειρά αδειών ρουτίνας για το έργο της Ολυμπιάδας, οι οποίες εκκρεμούσαν εδώ και πολύ καιρό.

Σαν αποτέλεσμα αυτών των εξελίξεων, έχουμε αποφασίσει την προσωρινή αναβολή της απόφασής μας να θέσουμε τα έργα μας στη Χαλκιδική σε καθεστώς συντήρησης».

Ο ίδιος διευκρίνισε: «Διατηρούμε το δικαίωμα να θέσουμε τα έργα μας σε καθεστώς συντήρησης και να λάβουμε άμεσα νομικά μέτρα για να προστατέψουμε την εταιρεία και τα δικαιώματά μας στην Ελλάδα, σε περίπτωση που ο διάλογος με το ΥΠΕΝ αποδειχθεί ανεπιτυχής.

Παράλληλα, είμαστε πεπεισμένοι ότι η διαδικασία της διαιτησίας που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα από την ελληνική κυβέρνηση θα ολοκληρωθεί εγκαίρως και αποτελεσματικά, προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων μερών».

Σχετικά άρθρα