Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεκίνησε η κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες – Πέφτει και η θερμοκρασία

Ξεκίνησε η κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες – Πέφτει και η θερμοκρασία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καιρός, Καταιγίδες,

Με έντονα καιρικά φαινόμενα, τοπικές καταιγίδες, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους, αποχαιρετά το καλοκαίρι πολλές περιοχές της χώρας.

Η κακοκαιρία ήδη το βράδυ της Τρίτης ξεκίνησε από τα βόρεια, σε Γρεβενά και Καστοριά, ενώ προβλήματα στην ηλεκτροδότηση έχει προκαλέσει η ισχυρή βροχόπτωση στη Λάρισα.

Την Τετάρτη, η κακοκαιρία θα συνειστεί αλλά βαθμιαία και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Έτσι, την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι καλός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από διάφορες διευθύνσεις (Τετάρτη ανατολικές, Πέμπτη βόρειες, Παρασκευή δυτικές) 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά βοριάδες 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση την Παρασκευή.

Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Τετάρτη και μικρή άνοδο την Παρασκευή.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, παροδική συννεφιά με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά τμήματα και βελτίωση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 10 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, παροδικές βροχές ή καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση και το θερμόμετρο από 16 έως 26 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα νότια, με σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία από 12 έως 30 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με εξασθένηση το βράδυ. Ο υδράργυρος από 12 έως 29 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, πρόσκαιρη βροχή και η θερμοκρασία έως 27 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Κρήτη, βόρειοι άνεμοι 5 με 7 μποφόρ και το θερμόμετρο από 20 έως 28 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις και πρόσκαιρες βροχές στα βόρεια, άνεμοι βορείων διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ και θερμοκρασία έως 31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, σποραδικές βροχές ή καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος από 14 έως 27 βαθμούς.

Στην Αττική, τοπικές βροχές και καταιγίδες με βελτίωση το απόγευμα, βορειοανατολικοί άνεμοι 4 με 6 και στα ανατολικά ως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 21 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά άρθρα