Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε 73 μέτρα βάθος βρέθηκαν 4 πτώματα των ναυαγών μεταναστών του Φαρμακονησίου

Σε 73 μέτρα βάθος βρέθηκαν 4 πτώματα των ναυαγών μεταναστών του Φαρμακονησίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ομάδα Ειδικών Αποστολών Λιμενικού Σώματος, Ρόδος, Φαρμακονήσι,

Τα πτώματα τεσσάρων μεταναστών μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, που είχαν ναυαγήσει το μοιραίο βράδυ της 20ης Ιανουρίου κοντά στο Φαρμακονήσι, ανέσυραν σήμερα, οι άνδρες του ειδικού κλιμακίου της Ομάδας Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Σώματος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, αναφέρεται:

Σε συνέχεια προηγηθέντων ενημερώσεων για την υπόθεση του ναυαγίου του Φαρμακονησίου, γνωρίζονται τα ακόλουθα:

Την 06-02-2014 το Υ/Γ-Ω/Κ «ΣΤΡΑΒΩΝ» του Πολεμικού Ναυτικού, εντόπισε σε βάθος 73 μέτρων το ναυάγιο του βυθισμένου σκάφους.

Πρωινές ώρες σήμερα και υπό την επίβλεψη της αρμόδιας Ανακρίτριας, Κλιμάκιο της Ομάδας Ειδικών Καταδύσεων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, επιχείρησε διπλή κατάδυση στο σημείο με χρήση μειγμάτων αερίων και εντόπισε αρχικά εντός μικρού χώρου ενδιαίτησης τις σορούς τεσσάρων (04) αγνοουμένων (1 άνδρας, 1 γυναίκα, 1 αγόρι, 1 κορίτσι)

Εντός του ιδίου χώρου εντοπίστηκαν και άλλες σοροί, οι οποίες όμως λόγω των περιορισμένων διαστάσεων της καμπίνας του σκάφους, του μικρού χρόνου διάρκειας των συγκεκριμένων καταδύσεων καθώς και της επικινδυνότητας της συγκεκριμένης επιχείρησης, δεν κατέστη εφικτό να ανασυρθούν.

Λόγω των προαναφερόμενων αιτιών και σε συνεργασία με την αρμόδια Ανακρίτρια το όλο εγχείρημα θα επανεκτιμηθεί, προκειμένου σταθμιστούν οι περαιτέρω ενέργειες ολοκλήρωσης της επιχείρησης.

Με εντολή της Ανακρίτριας οι τέσσερις σοροί πρόκειται να μεταφερθούν με σκάφος του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., στη Ρόδο για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Σχετικά άρθρα