Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άνιση μάχη με τις φλόγες: Τιτάνιες προσπάθειες για τις φωτιές στο Καπανδρίτι (βίντεο)

Άνιση μάχη με τις φλόγες: Τιτάνιες προσπάθειες για τις φωτιές στο Καπανδρίτι (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Εμπρησμός, Καπανδρίτι, Πυρκαγιά, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Φωτιά,

Αντιμέτωπες με νέα αναζωπύρωση στο μέτωπο που κατακαίει την περιοχή του Καλάμου προς το Καπανδρίτι βρίσκονται από το πρωί της Τρίτης οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο, καθώς οι άνεμοι που επικρατούν στην περιοχή είναι εξαιρετικά ισχυροί και διαρκώς αλλάζουν κατεύθυνση.

Αντίστοιχα, νέες αναζωπυρώσεις υπάρχουν και στο Μετόχι και στο Σαλαμίδι ενώ ιδιαίτερα για το δεύτερο υπάρχει έντονος προβληματισμός καθώς οι φλόγες καίνε πυκνό δάσος που δεν είχε πιασει φωτιά παρά μόνο το βράδυ.

Το στοίχημα των πυροσβεστών είναι να περιοριστούν τα μέτωπα πριν το μεσημέρι οπότε θα έχουμε και πάλι ισχυρούς ανέμους εντάσεως έως και 6 μποφόρ.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανακοίνωσε πως στόχος της είναι αυτή τη στιγμή η αναχαίτιση και περιορισμός του κυρίου μετώπου μεταξύ Καλάμου και Μικροχωρίου. Συνδράμουν από αέρος διαδοχικά 3 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Πρόκειται για πυρκαγιά σε μεικτή ζώνη κατοικιών και δασικών εκτάσεων.

Η γραμμή άμυνας έχει όλες τις δυνάμεις της στην περιοχή του Μετοχίου για να μην περάσει από εκεί το μέτωπο.

Αν περάσει, θα φύγει προς τον οικισμό του Καπανδριτίου, κάτι που με τίποτα δεν θέλουν να συμβεί οι άνθρωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Συνεχίζονται οι εναέριες ρίψεις από τρία αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Ένα θετικό μήνυμα είναι ότι για την ώρα, οι άνεμοι δεν είναι πολύ ισχυροί, αλλά αναμένεται να ενισχυθούν προς το μεσημέρι.

Ήδη στο σημείο επιχειρούν 3 αεροσκάφη Canadair και τέσσερα ελικόπτερα ενώ η κατάσταση σε ό,τι αφορά στους ανέμους είναι καλή αλλά από το μεσημέρι θα αλλάξει σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Ο φόβος που κυριαρχεί είναι πως αν ξεφύγει από το σημείο τότε στην καλύτερη περίπτωση θα πάει προς το Καπανδρίτι με κίνδυνο να ενωποιηθούν τα μέτωπα.

Διευκρινίζεται πως το ένα από τα μέτωπα είναι σε χαράδρα οπότε είναι αδύνατο να επιχειρήσουν επίγειες δυνάμεις που ρίχνουν νερό περιμετρικά.

Ο πυκνός καπνός εμποδίζει βέβαια και τα εναέρια μέσα καθώς πολλές φορές τα Καναντέρ τυφλώνονται και δεν ρίχνουν το νερό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη γενική αστυνομική διεύθυνση στην ευρύτερη περιοχή του Καπανδριτίου έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε:

κόμβος Μικροχωρίου (προς Μικροχώρι)

στην οδό Μικροχωρίου και Οδυσσέα Ελύτη

στην οδό Μικροχωρίου και 25ης Μαρτίου

επαρχιακή οδό Βαρνάβα – Καπανδριτίου

παραλία Αγίων Αποστόλων (προς Κάλαμο)

διχάλα Βαρνάβα προς παραλία

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Κόλαση από τις αναζωπυρώσεις

Τη νύχτα στο Μετόχι και το Μικροχώρι οι δυνάμεις έδωσαν την κύρια μάχη με τη μεγάλη πυρκαγιά​ της ανατολικής Αττικής ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και τα μέτωπα στο Βαρνάβα και το Γραμματικό.

Η νύχτα κύλησε κυρίως με αναζωπυρώσεις σε όλη την έκταση της τεράστιας πυρκαγιάς και ιδίως προς την πλευρά του Καπανδριτίου, τις οποίες αντιμετώπισαν ικανοποιητικά οι δυνάμεις πυρόσβεσης, σύμφωνα με το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Νωρίς το πρωί ξεκίνησαν ρίψεις νερού και τα εναέρια μέσα, στις εστίες της πυρκαγιάς, τα οποία θα δώσουν και την ακριβή εικόνα σε όλη την έκταση που καίγεται ακόμη ώστε να κινηθούν ανάλογα και οι επίγειες δυνάμεις.

Σχετικά άρθρα