Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Την πλήρη κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του κρατικού μηχανισμού για τις πυρκαγιές ζήτησε ο Τσίπρας

Την πλήρη κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του κρατικού μηχανισμού για τις πυρκαγιές ζήτησε ο Τσίπρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Κάλαμος, Νίκος Τόσκας, Πυρκαγιά, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Φωτιά, Ωρωπός,

Την πλήρη κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του κρατικού μηχανισμού και του Πυροσβεστικού Σώματος ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έλαβε ενημέρωση από τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα για τις εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα.

«Αυτές τις δύσκολες ώρες είμαστε δίπλα στους κατοίκους, τους εθελοντές και τους πυροσβέστες που μάχονται με τις φλόγες», συμπλήρωσε σε σειρά αναρτήσεών του στο Twitter.

Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να ενημερώνεται για την πορεία των επιχειρήσεων κατάσβεσης των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα, ειδικά αυτών σε Κάλαμο Αττικής και Ζάκυνθο.

Αίτημα να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο δήμος Ωρωπού

Να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο δήμος Ωρωπού ζήτησε η περιφέρεια Αττικής από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στον Κάλαμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας αναμένεται να κάνει δεκτό το αίτημα της Περιφέρειας Αττικής και να κηρύξει την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στον δήμο.

Αργά το βράδυ, η πυρκαγιά μαινόταν σε δύο μέτωπα, καίγοντας πυκνό πευκοδάσος στο οποίο βρίσκονται διάσπαρτα σπίτια.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση για τον ακριβή αριθμό των σπιτιών που έχουν καεί, ωστόσο όπως ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Ωρωπού Θωμάς Ρούσσης, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ζημιές σε 15-20 σπίτια.

Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, το βράδυ ο άνεμος, που είχε βόρειες κατευθύνσεις μέχρι το απόγευμα, άλλαξε πορεία με αποτέλεσμα να φουντώσει ακόμα περισσότερο η πυρκαγιά. Λόγω της αλλαγής του ανέμου η φωτιά έχει πλέον δύο μεγάλα μέτωπα, ένα προς βορρά και ένα προς νότο.

Για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 23 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο, 15 εθελοντικά οχήματα, 13 των δήμων και της Περιφέρειας, έξι της ΕΥΔΑΠ, ενώ υπάρχουν και τρία χωματουργικά μηχανήματα που ανοίγουν δρόμους και αντιπυρικές ζώνες.

Το απόγευμα, μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο ο Περιφερειάρχης Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος, υποστράτηγος Κων/νος Γιόβας, ο οποίος συντόνιζε το έργο της κατάσβεσης. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι λόγω της μεγάλης έντασης ένιωσε αδιαθεσία και χρειάστηκε η μεταφορά του στο νοσοκομείο, όπου υποβάλλεται προληπτικά σε ιατρικές εξετάσεις.

Νωρίτερα, εκκενώθηκαν δύο παιδικές κατασκηνώσεις στην περιοχή.

Σε διακοπές της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του Καλάμου, λόγω της πυρκαγιάς, προχώρησε η Αστυνομία. Συγκεκριμένα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στον κόμβο Καπανδριτίου – Μικροχωρίου, στην συμβολή παραλιακής Αγίων Αποστόλων και επαρχιακής Καλάμου και στην συμβολή της λεωφόρου Μαρκοπούλου με την παραλιακή Αγίων Αποστόλων.

Σχετικά άρθρα