Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αναίρεση στην αθώωση του Γκίκα Χαρδούβελη άσκησε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Αναίρεση στην αθώωση του Γκίκα Χαρδούβελη άσκησε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άρειος Πάγος, Γκίκας Χαρδούβελης, Εισαγγελία Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, Πόθεν Έσχες,

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου άσκησε αναίρεση κατά της ομόφωνης πρόσφατης απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με την οποία αθωώθηκε για την μη υποβολή δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Έτσι, τα μέλη του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου καλούνται να αποφανθούν εάν θα παραπεμφθεί ή όχι σε νέα δίκη ο κ. Χαρδούβελης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γκίκας Χαρδούβελης ήταν κατηγορούμενος για παράλειψη υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης και τόσο ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας όσο και το δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε ότι πρέπει να παραμείνει ατιμώρητος.

Η υπόθεση αφορά τη μη υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες την περίοδο 2011-2012, όταν δηλαδή ήταν σύμβουλος επί οικονομικών θεμάτων του πρώην Πρωθυπουργού.

Όπως ο ίδιος είχε επικαλεστεί τότε στο δικαστήριο, δεν γνώριζε ότι έπρεπε να υποβάλει δήλωση πόθεν έσχες και μόλις αντιλήφθηκε ότι ήταν υπόχρεος υπέβαλε αμέσως τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης.

Παρ΄ όλα αυτά, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκρινε ότι η επίμαχη απόφαση στερείται πλήρους και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσίας και ως εκ τούτου πρέπει να κριθεί εκ νέου από τον Άρειο Πάγο (Ποινικό Τμήμα).

Σχετικά άρθρα