Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρύθμιση για «βραχιολάκι» σε κατάδικους και υπόδικους με 80% αναπηρία

Ρύθμιση για «βραχιολάκι» σε κατάδικους και υπόδικους με 80% αναπηρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, Δημήτρης Κυριαζίδης, Ηλεκτρονική Παρακολούθηση Κρατουμένων, Μιχάλης Ταμήλος, Φυλακές,

Στο μέτρο της ηλεκτρονικής παρακολούθησης κρατουμένων, γνωστό ως «βραχιολάκι» θα εντάσσονται κατάδικοι ή υπόδικοι που έχουν αναπηρία 80%, βάσει σχετικής ρύθμισης που έχει ενταχθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας, το οποίο συζητείται και ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η ρύθμιση χαρακτηρίζεται ως «προδήλως ανθρωπιστικού χαρακτήρα» και αφορά όσους κατηγορούνται ή έχουν καταδικαστεί για οποιαδήποτε κακουργηματική πράξη πλην της εσχάτης προδοσίας και του άρθρου 187Α που αφορά την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Παράλληλα με άλλη τροπολογία, την οποία υπογράφουν Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, προτείνεται και η μη επιβολή προσωρινής κράτησης σε κατηγορούμενους που πάσχουν από νοσήματα των οποίων το ποσοστό αναπηρίας είναι 80%.

Η τροπολογία υπογράφεται από την Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, η οποία είναι η Εισηγητής του νομοσχεδίου, τον Δημήτρη Κυριαζίδη και τον Μιχάλη Ταμήλο.

Σχετικά άρθρα