Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τόσκας: Επί ποδός στη Λέσβο στρατός, αστυνομία, πυροσβεστική, σεισμολόγοι

Τόσκας: Επί ποδός στη Λέσβο στρατός, αστυνομία, πυροσβεστική, σεισμολόγοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Λέσβος, Νίκος Τόσκας, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Σεισμός,

Η ψυχραιμία που δείχνουν οι κάτοικοι των περιοχών που έπληξε περισσότερο ο χθεσινός σεισμός στη Λέσβο και η άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού είναι τα δύο σημεία που επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μιλώντας στον ραδιοσταθμό “Στο Κόκκινο” από το νησί, όπου βρίσκεται και ο ίδιος.

Το 70%-80% των κατοικιών της Βρίσας έχει καταρρεύσει ή έχει υποστεί σημαντικές ζημιές, ανέφερε ο Ν. Τόσκας.

Όπως τόνισε, αμέσως μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου, με εντολή του πρωθυπουργού μετέβη στο νησί κλιμάκιο υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με ελικόπτερο. Σε αυτό περιλαμβανόταν ομάδα της ΕΜΑΚ, ο σεισμολόγος Ευ. Λέκκας, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, ενώ σήμερα το πρωί φτάνουν στο νησί επίσης ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρ. Σπίρτζης με ομάδα 40 μηχανικών.

Ήδη, έχει γίνει η πρώτη καταγραφή και σχεδιασμός για τα υφιστάμενα ζητήματα με την Περιφέρεια, όπως ανέφερε ο ίδιος, ενώ συντονιστικά πραγματοποιήθηκαν τόσο χτες το βράδυ όσο και νωρίς σήμερα το πρωί.

«Ο κόσμος έχει πάει στις δουλειές του, ο στρατός, η αστυνομία, η πυροσβεστική, οι σεισμολόγοι», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, προσθέτοντας ότι κλιμάκιο των τελευταίων ερευνά ήδη τις γεωλογικές διαφοροποιήσεις και οι μηχανικοί που καταγράφουν τις ζημιές ενισχύονται περαιτέρω.

Ο πληθυσμός της Λέσβου, κατά τον ίδιο, δείχνει πολύ μεγάλη ψυχραιμία, ειδικά στην περιοχή που επλήγη περισσότερο. «Πρόκειται για φτωχό κόσμο που έχει χάσει τα πάντα, αλλά έχει πολύ μεγάλη ψυχραιμία… Αντέχει, σκέφτεται τι θα κάνει, την επόμενη φάση και πώς θα βοηθήσουμε και εμείς», σημείωσε ο Ν. Τόσκας.

«Έχουν ήδη γίνει τα πρώτα βήματα για την επόμενη ημέρα… Το κράτος θα κάνει ό,τι μπορεί», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα